Yufkayı uzun şeritler halinde kesin. Bu şeritleri hafif su ile ıslatarak, ceviz içi ve çekilmiş çam fıstığını karıştırıp, yufkanın üzerine serpin. Yufkaları rulo şeklinde sarın. Fırında 10-15 dakika orta derecede, yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. İnce doğranmış pırasayı, tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilavesi ile biraz yumuşayana dek pişirin. Sos için, önce unu tavada tek başına karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ilave edin. Sonra azar azar suyu ekleyin. Limon suyunu, tuzu, sarımsağı katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Pul biber, karabiber, dereotunu da ilave edip karıştırın. Fırından çıkan yufkaların üzerine, az sote ettiğiniz pırasaları yerleştirin. Onun üzerine sosu gezdirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.