Zeytinyağlı Lahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Lahananın yapraklarını ayırıp hafifçe haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tencereye şeker ve fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ekleyip pirinçler çatlayana kadar kavurun. Salça, ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ilave edip pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 1 saat kadar dinlendirin. Lahana yapraklarının suyunu sıkıp düz bir zemine yayın. Yapraklara 1 çorba kaşığı kadar iç koyup sarın. Tencerenin dibine kalın damarlı bir lahana yaprağı yayın. Sarmaları tencereye dizip üzerine 3.5 su bardağı su gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağını aralayın ve kendi kendine soğumasını bekleyin. Servis
    tabağına alıp limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.