Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kaseye unu koyup üzerine su doldurun ve kenara alın. Baklaları ayıklamaya başlayın ve ayıkladıkça kararmasınlar diye bu suyun içine koyun. Ayıklama işlemi bitince baklaları birkaç kere iyice yıkayıp süzün. Zeytinyağı tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanları ve baklaları ilave edin. 10 dakika sote edip nane, limon suyu, kesme şeker ve tuzunu ekleyin. Tencereye baklaların üzerini örtecek kadar su koyun. Limon tuzunu yarım çay bardağı sıcak suda eritip baklaya ekleyin. 20 dakika harlı 40 dakika da kısık ateşte olmak üzere bir saat pişirin. Dereotunu ekleyin. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.