Ayakta yenilen yemekler
Ayakta verilen yemeklerde bir masanın çevresine oturulmaz. Fakat bu şekilde misafirlerin arasında tam bir uyum sağlanamayacağı için, oturup sohbetler yapabilecekleri koltuklar ve sandalyeler bulundurmak gerekir. Ayakta yemek çoğunlukla sıcak bir ortamda gerçekleşir. Ev sahipleri için de ayakta yemek davetleri daha kolaydır. Misafirler ise kendilerini daha rahat hissederler. Fakat bu tarz davetlerde dikkat edilmesi gereken, mekanın genişliği göz ardı edilip gereğinden fazla kişi davet edilmemesidir. Fazla yer kaplamaması için de yemeklerin bulunduğu masaya uygun bir yer bulunmalı, en doğrusu kenara yerleştirilmelidir. Masanın düzenlemesinde ise şu noktalar dikkate alınmalıdır:
· Temiz ve ütülü masa örtüsü
· Kullanış yerleri ve boylarına göre sıralanmış tabaklar
· Hem içki hem de su için ayrı bardaklar
· Bol miktarda çatal ve bıçak
· Yeterli miktarda peçete
· Tuzluk ve biberlikler
Yemeklerin Listesi
· En az üç çeşit et yemeği mutlaka bulunmalı. Bunlar özellikle bıçak kullanma gerektirmeyen yemeklerden oluşmalı. Küçük kızarmış balık, jambon, rozbif, kalamar ya da karides, et sote ya da tavuk sote olabilir.
· Garnitürler de sofranın tuzu biberi olarak yer alır. Sebze salataları, turşular, mayonez, çeşitli soslar, cipsler iyi birer seçimdir.
· Zeytinyağlı çeşitlere, pilav ve makarnalara da yemekte yer vermek gerekir. Makarnalarda spagetti değil, kesme çeşitlerini tercih etmelisiniz.
· Tatlı olarak genellikle hafif tatlılara yer verebilirsiniz. Bunlar turtalar, dondurmalar, meyveler ve sütlü tatlılar olabilir.
· İçki konusunda belirli bir sıra izlemeniz gerekir. Misafirlere yemekten önce aperetif sunulur.
· Yemeğin sonunda sıcak kahve servisi yapılır ve değişik likörlere yer verilir.
· Temiz ve ütülü masa örtüsü
· Kullanış yerleri ve boylarına göre sıralanmış tabaklar
· Hem içki hem de su için ayrı bardaklar
· Bol miktarda çatal ve bıçak
· Yeterli miktarda peçete
· Tuzluk ve biberlikler
Yemeklerin Listesi
· En az üç çeşit et yemeği mutlaka bulunmalı. Bunlar özellikle bıçak kullanma gerektirmeyen yemeklerden oluşmalı. Küçük kızarmış balık, jambon, rozbif, kalamar ya da karides, et sote ya da tavuk sote olabilir.
· Garnitürler de sofranın tuzu biberi olarak yer alır. Sebze salataları, turşular, mayonez, çeşitli soslar, cipsler iyi birer seçimdir.
· Zeytinyağlı çeşitlere, pilav ve makarnalara da yemekte yer vermek gerekir. Makarnalarda spagetti değil, kesme çeşitlerini tercih etmelisiniz.
· Tatlı olarak genellikle hafif tatlılara yer verebilirsiniz. Bunlar turtalar, dondurmalar, meyveler ve sütlü tatlılar olabilir.
· İçki konusunda belirli bir sıra izlemeniz gerekir. Misafirlere yemekten önce aperetif sunulur.
· Yemeğin sonunda sıcak kahve servisi yapılır ve değişik likörlere yer verilir.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL