Acıdan tatlıya biberin lezzet halleri
BİBERLİ ŞEHRİYE PİLAVI(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet çarliston biber
6 adet sivri biber
1 paket arpa şehriye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 su bardağı sıcak su
15 adet kiraz domates
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, piyazlık doğranmış soğanı çok hafif pembeleşene dek kavurun. Üzerine şehriyeyi katın. Şehriyeler hafifçe pembeleşince doğranmış biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurup üzerine sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. Kapağını kapatıp orta ateşte 5 dakika pişirin ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri tencereye ekleyin. Daha sonra çok kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Acıdan tatlıya biberin lezzet halleri
FIRINLANMIŞ BİBER SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
5-6 adet dolmalık biber
4 adet çarliston biber
6 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3-4 adet bebek kabak
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 dal biberiye, 2 dal fesleğen
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üzerine: 2 dal fesleğen
1 dal biberiye
3 çorba kaşığı balzamik sirke
Hazırlanışı:
Bütün biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 5 cm uzunluğunda doğrayın. Kabakları uzunlamasına dörde bölün. Soğanı piyazlık doğrayın. Sarmısağı, sapından ayırdığınız biberiyeyi ve fesleğeni ince kıyın. Biber, kabak ve soğanı bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, kıyılmış biberiye, fesleğen, sarmısak, tuz ve karabiber ilave edip, harmanlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış fesleğen yaprağı serpip, balzamik sirke gezdirin. Biberiye ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAYAcıdan tatlıya biberin lezzet halleri
BİBER HALKASINDA KÖFTE(6 Kişilik)
Malzemeler:
1’er adet kırmızı ve sarı biber
300 gram kıyma, 1 adet soğan
Bir çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2-3 dal maydanoz
Bir buçuk çorba kaşığı taze ya da kuru mercanköşk
2 çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Kırmızı ve sarı biberi bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. 2 Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, mercanköşk, sirke, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Üzerine azar azar su ilave edip yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra harçtan büyük parçalar koparıp düz bir zemine koyduğunuz biber halkalarının içine tam olarak yerleştirin. 3 Bir tavaya sıvıyağ koyup kızdırın. Biberli köftelerin her iki tarafını da kızartıp servis yapın.
TARİF DETAY