Bayat ekmek ile neler yapılır?

Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası Tarifi
Malzemeler
Bir buçuk bayat ekmek
180 gram tereyağı,
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın,
3 su bardağı süt
2 paket vanilya aromalı dolgu kreması
Elma püresi için:
1 kg elma
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı tozşeker
4 adet karanfil

Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası Yapılışı
ELMA püresi için elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp,küçük doğrayın. Su, tarçın, tozşeker ve karanfil ekleyipiyice pişirin. İçinden karanfilleri çıkarıp blenderden geçirin.Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde ekmeği rondodan geçirip kenara alın. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine tozşeker, tarçın ve ekmek ilave edipaltın sarısı renk alana dek kavurun. Süt ve dolgu kremasını iyice çırpıp kenara alın.Kelepçeli bir kalıbın altını yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine kavrulmuş ekmeğin 1/3'ünü yayın.Sıra ile dolgu kremasının yarısını, ardından elma püresinin yarısını ekmeğin üzerine yayın.Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste, kalan kavrulmuş ekmeği serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.Daha sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.