Birbirinden nefis kış yemekleri
Zeytinyağlı Kış Türlüsü
Malzemeler
2’şer adet havuç, kereviz, pırasa ve soğan
3 adet patates l 1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Yapılışı
Havuç, patates ve kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun. Pırasayı 2 cm boyunda kesin. Havuç, patates ve kerevizi küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Sırası ile havuç, patates, pırasa ve kerevizi ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Son olarak yıkanmış pirinci yıkayıp ekleyin. Üzerine suyu gezdirin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.