Birbirinden nesif 10 makarna
Naneli Domatesli Makarna Tarifi
4 Kişili
Malzemeler
1 paket (tercihen küçük boy) makarna
2 çorba kaşığı nane
1 kutu domates püresi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, tane karabiber .
Naneli Domatesli Makarna Yapılışı
Makarnayı dilediğiniz kıvamda haşlayın ve suyunu dökmeden tencerede bekletin. Domates püresini, naneyi, zeytinyağını, tuz ile çekilmiş karabiberi büyükçe ve çukur bir tavaya alıp, orta ateşte pişirin. Daha sonra makarnayı süzüp, kaynar sosun içine atın ve iyice karıştırıp servis yapın.
Birbirinden nesif 10 makarna
Acı Soslu Mantarlı Pane Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarmısak
200 gram kestane mantarı
2 adet domates
4 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yaprak fesleğen
1 tatlı kaşığı acısos
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 paket penne makarna
1 tatlı kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tuz .
Acı Soslu Mantarlı Pane Yapılışı
ZEYTİNYAĞINI tavaya koyup, piyazlık doğranmış soğan ve ezilmiş sarmısağı kavurun. Küçük doğranmış kestane mantarı ve domatesi ekleyip, kaynatın. Acısos, kırmızı pulbiber, zeytin, karabiber, fesleğen ve tuz ilave ederek sos hazırlayın. Orta dirilikte haşlanmış penne makarnaya ilave edip, karıştırarak çukur makarna tabağında parmesan peyniri ile birlikte servis yapın..
Birbirinden nesif 10 makarna
Portakallı Tavuklu Fettucine Tarifi
Malzemeler
1 paket fettuccine
1’er tatlı kaşığı tuz ve sıvıyağ
Yeteri kadar sıcak su
Sos için: 2 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
360 gram tavuk göğsü
2 adet portakal
Tuz, karabiber
2 çay bardağı krema
Portakallı Tavuklu Fettucine Yapılışı
FETTUCCINE'Yİ tuz ve sıvıyağ ilave edilmiş sıcak suda, 5-10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. 2 çay kaşığı tereyağını tavada eritip, 1 çay kaşığı zeytinyağını ilave edin. Ezilmiş sarmısak ve zencefili ekleyip karıştırın. Küp doğranmış tavuğu ilave edip, tavuklar pişene kadar karıştırın. 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 adet portakalın suyunu ekleyin. 1 dakika daha pişirip, üzerine fettuccineyi ilave edin ve karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ayrı bir yerde kremayı kısık ateşte 1 dakika pişirip fettuccine'ye ekleyin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Birbirinden nesif 10 makarna
Peynir Soslu Makarna Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket fettuccine
l Yeteri kadar su
Tuz
Peynirli sos için:
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
Karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
Süslemek için: 1-2 dal fesleğen
Peynir Soslu Makarna Yapılışı
MAKARNAYI tuzlu suda haşlayıp süzün. Sos için tereyağını eritin ve üzerine peyniri ilave edin. Ezerek birkaç dakika pişirin. Üzerine salçaları ve karabiberi ekleyin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Makarnayı servistabağına alın. Fesleğen yaprakları ile süsleyip, peynir sosla birlikte servis yapın.
Birbirinden nesif 10 makarna
Peynirli Semizotlu Ravioli Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
Hamuru için:
İki buçuk su bardağı un
2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz
İçi için: 50 gram kaşar peyniri
50 gram beyaz peynir
10 dal semizotu
Domates sos için:
2 adet büyük boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarmısak, tuz
Üzeri için: 1 adet yumurta .
Peynirli Semizotlu Ravioli Yapılışı
HAMURU hazırlamak için, unu mutfak tezgahına dökün. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın ve tuzu ekleyin. Bir çatal yardımı ile yumurtaları çırpın ve unu kenarlardan ortaya toplayarak yumurtaya yedirin (gerekirse 4-5 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz). Üzerine ıslak bir bez örterek hamuru dinlenmeye bırakın. İç harcı için, peynirleri ve semizotunu birlikte blenderden geçirin. Diğer taraftan sosu hazırlamak için, domatesleri dilimleyip tavaya alın. Üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Sarmısakları kabukları ile birlikte ilave edin. Ocağa oturtup orta ateşte 10 dakika pişirin. Domatesler ve sarmısaklar yumuşayınca kabuklarını sosun içinden alıp, ocağı kapatın. Dinlenen hamurunuzu bezelere ayırın. İlk parçayı, kullanacağınız muffin kalıbınızın büyüklüğünde açın. Kalıbın üzerine yerleştirin ve üzerine çırpılmış yumurtadan sürün. Kalıbın çukur kısımlarına peynirli harçtan koyun. Kalıp büyüklüğünde ikinci bir hamur daha açın. Bir yüzüne yumurta sürüp peynirli hamurun üzerine yerleştirin. Merdane ile üzerinden geçip iki hamurun birbirine yapışmasını sağlayın. Hamuru kalıptan alıp, bıçakla keserek raviolileri birbirinden ayırın. Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Bir tencerede tuzlu su kaynatıp raviolileri haşlayın. Süzüp domates sosu ile harmanladıktan sonra servis yapın..
Birbirinden nesif 10 makarna
Acı Soslu Mantarlı Penne Tarifi
Malzemeler
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarmısak
200 gram kestane mantarı
2 adet domates
4 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yaprak fesleğen
1 tatlı kaşığı acısos
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 paket penne makarna
1 tatlı kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Acı Soslu Mantarlı Penne Yapılışı
ZEYTİNYAĞINI tavaya koyup, piyazlık doğranmış soğan ve ezilmiş sarmısağı kavurun. Küçük doğranmış kestane mantarı ve domatesi ekleyip, kaynatın. Acısos, kırmızı pulbiber, zeytin, karabiber, fesleğen ve tuz ilave ederek sos hazırlayın. Orta dirilikte haşlanmış penne makarnaya ilave edip, karıştırarak çukur makarna tabağında parmesan peyniri ile birlikte servis yapın.
Birbirinden nesif 10 makarna
Sebzeli Makarna Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım paket (250 gram) makarna
İki buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet havuç
3 adet orta boy domates, tuz
Üzerine:
8-10 dal maydanoz
Sebzeli Makarna Yapılışı
MAKARNAYI, yarım çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz ilave ettiğiniz suda, tencerenin ağzı açık olarak suyunu çekene kadar pişirin. Diğer taraftan 2 çorba kaşığı sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve sivri biberi soteleyin. Rendelenmiş havuç ve domatesi ilave edip sotelemeye devam edin. Pişen makarnanın üzerine hazırladığınız sosu dökün. Bütün malzemeyi bir kere karıştırdıktan sonra, ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nesif 10 makarna
Havuçlu, Mantarlı, Kıymalı Makarna Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket makarna
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Sos için:
500 gram kıyma
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet havuç
Yarım kg mantar
5-6 diş sarmısak
Tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1’er çay kaşığı kekik ve nane
Yarım su bardağı kırmızı şarap
Üzeri için:
Rendelenmiş parmesan peyniri
Havuçlu, Mantarlı, Kıymalı Makarna Yapılışı
Derin bir tencereye 5 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynayan suya sıvıyağ ve makarnayı ilave edip, makarna yarı yarıya yumuşayana dek haşlayın. Fazla suyunu süzüp servis tabağına alın. Sos için, kıymayı zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Dilimlenmiş havuç, mantar ve kıyılmış sarmısağı ekleyip, 2-3 dakika daha soteleyin. Üzerine pulbiber, karabiber, kekik, nane ve tuz ilave edip sotelemeye devam edin. Son olarak şarabı ilave edip ocaktan alın. Sosu makarnanın üzerine gezdirip, parmesan peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın..
Birbirinden nesif 10 makarna
Zencefilli ve Sebzeli Makarna Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket Tagliatelle makarna
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet salçalık biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 adet ceviz büyüklüğünde taze zencefil
1 çorba kaşığı ajvar sos
(hazır kırmızı biber sos)
Zencefilli ve Sebzeli Makarna Yapılışı
Magicook'un mönüsünden ''Makarna'' ayarını seçin. 2 kap su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kapağını kapatın. Başla düğmesi ile Magicook'u çalıştırın. Bu arada garnitürü için kabak, biber ve havucu bütün olarak jülyen şeklinde doğrayın. Tuzunu ve havanda ezilmiş zencefil ile tatlandırıp karıştırın. Magicook'un içindeki su kaynayınca kapağını açıp önce makarnayı ilave edin. Haşlama sepetini yerleştirip üzerine garnitürü aktarın. Kapağını kapatıp 7 dakika haşlayın. Magicook'un içinden makarnayı delikli bir kevgir yardımıyla büyük bir kaseye aktarın. Zeytinyağı, ajvar sos ve haşlanmış sebzeli garnitür ile harmanlayın. Servis yapın.
Birbirinden nesif 10 makarna
Kavurma Makarna Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım paket makarna
2 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su
Tuz
Kavurma Makarna Yapılışı
Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun. Makarnalar pembeleşince tuz ve kaynar suyu ilave ederek kapağını kapatın. Kaynayınca kısık ateşte suyunu çektirerek pişirin. Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağı ile susamı, pembeleşinceye kadar kavurun ve pişmiş olan makarnanın üzerine gezdirip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler