Doğu Anadolu'dan lezzetler
Sarımsaklı Bulgur Pilavı Eşliğinde Davet Eti Tarifi (6 kişilik)
1 kg doğranmış koyun eti (but kısmından)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
Bulgur pilavı için:
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gram taze fasulye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet küp doğranmış domates
3 su bardağı su
3 diş sarmısak
Nane, tuz
TEREYAĞINI kızdırıp eti ilave ederek pembeleşene kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin. Etleri bir cam kabın içine alın. Bir kasede az su, domates salçası ve yoğurdu karıştırıp etlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Bulgur pilavı için, taze fasulyeyi verev şeklinde doğrayın ve suda 15 dakika haşlayıp süzün. Nohutları da haşlayıp kabuklarını soyun. Bir tencereye aldığınız 1 çorba kaşığı tereyağında piyazlık doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip 1-2 defa çevirdikten sonra, yıkanmış ve süzülmüş bulguru ilave edin. Domatesi ekleyip hepsini beraber birkaç dakika kavurun. Nohut, taze fasulye ve suyu katın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. Diğer tarafta 1 çorba kaşığı tereyağında küçük doğranmış sarmısağı hafif pembeleştirip içine nane ilave edin ve yarısını pilava katıp karıştırın. Bulgur pilavını servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirin. Kalan sarmısaklı yağı etlerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Doğu Anadolu'dan lezzetler
Yoğurtlu Bitlis Lokması Tarifi (8 kişilik)
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı susam
1 paket vanilya
6-7 çorba kaşığı un
Kızartmak için: Sıvıyağ
Şerbet için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
ÖN hazırlık olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için de şeker ve suyu kaynatın. Soğumaya bırakın. Bir kaba yumurta, zeytinyağı, yoğurt, karbonat, susam, vanilya ve unu koyun. Bütün malzemeleri boza kıvamına gelene dek çırpın. Yağı ocağa koyup, kızdırın. Kızan yağın içine hazırlanan hamurdan tatlı kaşığı ile alıp yavaş yavaş dökün. Kızarana dek sık sık karıştırın. Kızaran hamurları bir servis tabağına alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Hazırlanan şerbeti bir kaseye koyun. Kızaran ılık hamurları şerbete batırıp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler