En leziz ev yemekleri
Kıymalı Karalahana Yığması Tarifi (6 kişilik)
1 demet karalahana
100 gram kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı su, tuz
KARALAHANALARI yıkayın ve ince kıydıktan sonra tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp ince doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra pirinci de tencereye katıp kavurmayı sürdürün. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış sivri biber ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika sonra karalahanaları ve barbunyaları da tencereye katın. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirip servis yapın.
En leziz ev yemekleri
Domates Soslu Semizotu Tarifi (6 kişilik)
2 demet semizotu
Zeytinyağı, limon suyu
2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
2 adet domates, tuz
SEMİZOTUNU iyice yıkayıp sarmısaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve limon karışımı sosu yayın. En üste rendelenmiş domatesi ekleyip servis yapın.
En leziz ev yemekleri
Etli Enginar Kalbi Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg yağsız kuşbaşı kuzu eti
20 adet enginar kalbi
3 çorba kaşığı tereyağı
20 adet ince kıyılmış mantar
1 adet orta boy soğan
2 adet ince kıyılmış sivri biber
2 çorba kaşığı krema
2 adet orta boy domates
250 gram ıspanak 1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı süt
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavaya aldığınız 2 çorba kaşığı tereyağında mantar, ince kıyılmış soğan, sivri biber ve ortadan ikiye böldüğünüz enginar kalbini soteleyin. Kremayı ilave edin ve karıştırın. Diğer tarafta eti küp doğranmış domatesle birlikte bir tavaya alın. Kendi suyunda karıştırarak pişirin ve enginar kalpli karışımın içine ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve ıspanağı bu yağda soteleyin. Un ve sütü ilave edip, ıspanak püre kıvamına gelene kadar pişirin. Orta büyüklükte bir güveç kabının içine ıspanak püresini yerleştirin. Üzerine etli enginar karışımını alın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
En leziz ev yemekleri
Sebzeli Tavuk Tarifi ( 4 Kişilik, 153 Kcal )
2 adet tavuk göğsü (200 gram)
Yarım çay bardağı su + 1 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2’şer adet patlıcan ve kabak
5 adet sivri biber
4 adet orta boy domates
5-6 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
TAVUK göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sıvıyağı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzün. Sivri biberi de doğrayıp, patlıcan ve kabakla harmanlayın. Sebzeleri tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın. Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sebzelerin üzerine yayın. Ayıklanmış sarmısak ve sıcak suyu da katın. Maydanoz yapraklarını da serptikten sonra, orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
En leziz ev yemekleri
Tavuklu Türlü Tarifi
400 gram kuşbaşı tavuk eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
15 adet taze fasulye
2’şer adet havuç ve kabak
1 adet orta boy patlıcan
15 adet arpacık soğan
1 su bardağı barbunya
1 su bardağı bezelye
Yarım su bardağı bamya
1çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
TÜM sebzeleri temizleyin. Taze fasulye, havuç, kabak ve patlıcanı çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıvıyağı tencereye alıp, üzerine soğan, taze fasulye, havuç ve barbunyayı ilave ederek sote yapın. Sebzeler yarı yarıya yumuşadığında tavuğu ilave edin. Tavuk kavrulunca salça ve bezelyeyi katın. Birkaç dakika kavurup suyunu ekleyin. Sebzeler suyu yarı yarıya çekince kabak, patlıcan ve bamyayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın ve bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
En leziz ev yemekleri
Molohiya Tarifi (4 kişilik)
200 gram kurutulmuş molohiya
Yarım kg yarı yağlı kuşbaşı kuzu eti
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 adet domates
3 adet soğan
2-3 diş sarmısak
Yeteri kadar su
Tuz
1 su bardağı limon suyu
MOLOHİYAYI yıkayıp, süzün. Zeytinyağını tencereye alın. Üzerine küp doğranmış domates ve soğanı, kıyılmış sarmısağı, kuşbaşı kuzu etini ekleyip, soteleyin. Su ve limon suyunu ilave edip, pişmeye bırakın. Süzülmüş ve sıkılmış molohiya ve tuzu tencereye ekleyip, 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Molohiya: Ispanağa benzeyen, Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişen bir bitki. Özellikle Kıbrıs'da bolca yetişir. Taze ve kuru olarak, et ve kıyma ile pişirilen molohiya, çorba yapılarak da değerlendirilir.
En leziz ev yemekleri
Bakla Dolması Tarifi (5 kişilik)
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
1 demet kıyılmış dereotu
5-6 yaprak kıyılmış reyhan
3 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
100 gram asma yaprağı
100 gram kemikli et
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, pulbiber, karabiber
Üzeri için: Yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
KURU baklayı akşamdan ıslatın. Bir gün sonra suyunu süzün ve baklayı bıçakla dörde bölüp, derin bir kaba alın.
İçine yıkanmış bulgur, 1 adet kıyılmış soğan, dereotu, reyhan, 2 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı su, tuz, pulbiber ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. İçine baklalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve bohça şeklinde sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine kemikli eti dizin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Bir tavada tereyağını eritin ve kıyılmış 1 adet soğanı kavurun. Kalan salça ve pulbiberi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurup, dolmaların üzerine gezdirin. 1 su bardağı su katın ve tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Servis tabağına alın ve üzerine yoğurt gezdirin. Bir tavada tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Dolmaların üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
En leziz ev yemekleri
Zeytinyağlı Yeşil Mercimek Tarifi (4 Kişilik, 265 Kcal )
2 su bardağı yeşil mercimek
4 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet patates, 3 adet domates
Yarım demet maydanoz
3 adet sivri biber, tuz, karabiber
YIKANMIŞ mercimeği bol su ile bir gece öncesinden ıslatın. Suyunu süzün ve 4 su bardağı su ile orta ateşte 15 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağı ile birlikte hafif kavurun. Soyulmuş ve küp doğranmış patates ile domatesi ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra, mercimeğin içine katın. Mercimek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra, tuz ile karabiber ilave edip, karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve sivri biber ekleyin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına boşaltın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler