En leziz kahvaltılar
Ayva Marmeladı Tarifi
4 adet küçük boy ayva
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 adet karanfil
Yarım su bardağı badem
KABUKLARI temizlenmiş ayvaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp, ayva suyunu ve püresini farklı kaplara alın. Ayva suyuna 2 su bardağı su ve tozşeker ekleyip kaynatın. Limon suyu, karanfil ve kabukları temizlenmiş badem ilave edip kaynatmaya devam edin. Ayva püresini ekleyip 5-10 saniye daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Balkabağı reçeli Tarifi
1 kg ayıklanmış balkabağı
4 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Tozşeker ve suyu kaynatın. Küçük küp doğranmış balkabağını ilave edip, kısık ateşte kıvam alana dek yaklaşık 30 dakika kaynatın. Limon kabuğu, limon suyu, tarçın ve karanfil ekleyip, bir-iki dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, tarçını çıkarın. Ilındığında servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Peynirli Krepler Tarifi (2 kişilik)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2 adet yumurta
İçine:
2 çorba kaşığı krem peynir
5-6 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
2 tatlı kaşığı mayonez
2 dilim dana jambon
1 tatlı kaşığı hardal
Üzeri için:
2 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı rokfor peyniri
1 tatlı kaşığı parmesan peyniri
KREP hamuru için yumurtaları derin bir kap içinde çırpın. Süt, un ve sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya karışımdan birer kepçe yayın. Kreplerin her iki yüzeyini pişirin (tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrar edin). Krem peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Kreplerden bir adedini servis tabağına alın. Üzerine peynirli karışımdan sürün. Üzerine iki adet krep yerleştirip, mayonez sürün. Tekrar iki adet krep yerleştirip, peynirli karışımdan yayın. En üste 2 adet krep yerleştirin. Üzerine hardal sürüp jambonları yerleştirin. Bu arada susamı kavurun. Rokfor ve parmesan peynirini karıştırıp şekil verin. Peynir karışımını susama bulayıp kreplerin üzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Özgür Usulü Sucuklu Yumurta Tarifi
3 adet yumurta
1/4 kangal sucuk
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Tuz,
karabiber
SUCUĞUN zarını temizleyin. Halka halka dilimleyin. Tereyağını eritin. Sucuk dilimlerini tereyağında hafifçe pişirin. Üzerine sarıları dağılmadan yumurtaları aralıklarla kırın. Kapağı kapatıp, dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine tuz ve karabiber ekin. Bol ekmekle servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Tofulu Krep Tarifi (2 kişilik)
Krep için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
6 çorba kaşığı un
1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
Bir tutam tuz
İç malzeme:
Yarım paket tofu
8 adet kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
Tuz,
kimyon,
karabiber
Derin bir kabın içinde yumurtaları ve sütü çırpın. Topaklanmaması için unu yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozu ve tuzu katarak, boza kıvamına gelene kadar bütün malzemeyi çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 kepçe krep karışımından yayın. Her iki yüzünü de kızartın. İç malzeme için, tofu, kurutulmuş domatesler, zeytinyağı, maydanoz, dereotu, tuz, kimyon ve karabiberi mikserle karıştırın. Hazırladığınız içten, 3 çorba kaşığı kreplerin kenarına koyun. Rulo şeklinde sararak servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Jambonlu Peynirli Krep Tarifi (8 kişilik)
Krep için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 su bardağı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Başamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
Tuz
karabiber
içi için:
1 adet kıvırcık marul
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram dilimlenmiş jambon
Krepleri hazırlamak için, derin bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Bunlara dereotu, sıvıyağ ve tuzu da ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra hazırladığınız karışımı tel bir süzgeçten geçirip 10 dakika dinlendirin. Bir tavayı ocağa koyup kızdırın ve tereyağı ile yağlayın. Bir çorba kepçesi ile krep hamurundan alarak tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın. Her seferinde tavayı tereyağı ile yağlayarak krepleri pişirip bir kenara alın. Başamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir tavada eritip, unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar pişirin. Domatesleri ince ince dilimleyin. Krepleri ikiye katlayıp içine marul yaprakları, domates ve jambon dilimlerini yerleştirin. Başamel sostan bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve her krebin içine 2-3 parça koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Sebzeli Omlet Tarifi (6 kişilik)
4 adet yumurta
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze soğanın yeşil kısımları
1 adet iri boy patates
1 adet rendelenmiş havuç
1 çorba kaşığı dolusu un
1 çorba kaşığı dolusu galeta unu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yapışmaz yüzeyli bir tavada piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. İçine ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları, rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates ile havucu ilave edip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Yumurta, un ve galeta ununu bir kasede topak olmayacak şekilde iyice çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine boşaltın ve tavanın ağzını bir kapakla kapatıp sallayın. Her iki yüzünü de alt üst ederek pişirin ve servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Keçi Peynirli Krep Tarifi (6 kişilik)
3 adet yumurta
Yarım litre süt
2 su bardağı un
Bir tutam tuz
İç malzemesi:
1 adet küp doğranmış kabak
3 çorba kaşığı küp doğranmış kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı enine doğranmış mantar
250 gram keçi peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Krep hamuru için yumurtaları derin bir kaba alın. İyice çırpın. Çırpmaya devam ederek, unu ekleyin. Un ve yumurtalar özleştikten sonra azar azar süt ekleyin. Bir tutam tuzu katın. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edin. Bir süre dinlendirmeye bırakın. Krepin iç malzemesi için bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küp kesilmiş kabağı, yine küp kesilmiş kurutulmuş domatesleri ve enine doğranmış mantarları ilave edin. Sebzeler iyice yumuşadığında küp doğranmış keçi peynirini ilave edin. Tavayı ateşin üzerinden alarak, karıştırın. Başka bir tavayı sıvıyağ ile yağlayıp kızdırın. Çorba kepçesinin 3/4'ünü krep hamuru ile doldurun. Bu karışımı kızgın tavaya boşaltın. Krep hamurunu arkalı önlü pişirin. Her seferinde tavayı yağlayarak, tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Pişirdiğiniz kreplerin içine keçi peynirli harçtan koyarak, sıcak servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Biberli Sucuklu Yumurta Tarifi (6 kişilik)
8 adet sivri biber
1 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket sucuk
6 adet yumurta,
tuz
Biberleri iki parmak eninde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Geniş bir tavada tereyağını eritip, biberleri 5 dakika kavurduktan sonra, domatesleri ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. İstediğiniz şekilde doğradığınız sucukları da üzerine ekleyip, çevirerek 3 dakika pişirin. Bir kaşık yardımı ile harcı aralayıp, yumurtaları kırın. Tuzunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirin ve ocağı söndürün.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler