Erişte ile pratik lezzetler!
Erişte lezzetli oluşu ve kolay hazırlanmasının yanında, sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor.
Vitamin ve mineraller bakımından çok zengin ve çok faydalı olan erişte A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir. Yağsızdır. Çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır, Eriştede bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar,
Metabolizmada, hemen enerjiye dönüşür. Erişte, acil enerji ihtiyacı duyan, fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşan herkes için temel bir besindir.
Erişte ile pratik lezzetler!
FIRINDA MANTARLI ERİŞTE
MALZEMELER
3 su bardağı erişte, 6 su bardağı su
1 adet et bulyon, 1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz içi
500 gram mantar, 3 dal taze soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Pul biber, nane, tuz, karabiber
Üzeri için: 2 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Erişte ile pratik lezzetler!
TAZE FASULYELİ CEVİZLİ ERİŞTE
MALZEMELER
1 paket erişte
200 gram taze fasulye
3 diş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı kuru reyhan
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
2 adet patates
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 tutam pul biber
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler