Fark etmeden diyet yapmak isteyenlere
Yapay Tatlandırıcılar: Tatlandırıcılar karbonhidrat türevidir. Sorbitol, mannitol, ksilitol, maltitol, tagatoz, siklamat, aspartam, asesülfam-K, sakarin, sükraloz, neotam gibi değişik karbonhidrat içeriklerine göre besin endüstrisinde şeker yerine tatlandırmak amaçlı kullanılır. Yapay tatlandırıcıların ortak özellikleri, diş çürükleri oluşturmaları, barsakta prebiyotik etki göstermeleri, diyabet ve kilo yönetiminde olumlu etki sağlamalarıdır. Bazı tatlandırıcılar (şeker alkolleri) aşırı tüketildiğinde laksatif etkiye neden olabilir. Yapay tatlandırıcıları kullanmamanızda fayda var, kullanıyorsanız da aşırıya kaçmamaya özen gösteriniz.
Fark etmeden diyet yapmak isteyenlere
Yağ Karışımı Tarifi: Standart bir şişeyi 4
eşit parçaya bölüp, 1 bölümüne ayçiçek yağı,
diğer 3 bölümüne zeytinyağı koyup karıştırın.
Bu karışımı serin ve karanlık bir
yerde muhafaza ederek kullanabilirsiniz.
Fark etmeden diyet yapmak isteyenlere
Tuz tüketimi: Halk sağlığı çalışmaları ülkemizde
beslenme açısından yüksek miktarda
tuz tüketimi olduğunu göstermektedir.
Tuz deyince aklımıza
sofra tuzu yani sodyum
klorür gelir. Sodyum besinlerde
doğal olarak bulunan
bir mineraldir. Beslenmenizde,
sodyumun büyük
bir kısmı yemeklere serpilen
tuzdan değil, tüm besinlerden
gelir. Unutmayınız
ki, tuzlu besinleri tercih etmek,
sonradan kazanılan bir özelliktir.
Güvenli ve yeterli sodyum alımı
için, yaklaşık ? tatlı kaşığı iyotlu tuz
tüketimini aşmamanızı öneriyoruz.
Eğer hipertansiyon probleminiz varsa
potasyum klorür (KCL) içeren tuz önerebiliriz.
Konserve besinler, turşu, sirke
ile marine edilmiş besinler, şarküteri
ürünleri daha fazla tuz içerir.