Fırından sofralara leziz tatlar
Fırın Torbasında Köfte Ve Patates Tarifi (4 kişilik)
Köfte için: 500 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 dilim bayat ekmek
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Patates için:
8 adet küçük boy patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Fırın torbası için:
1 tatlı kaşığı un
KÖFTELERİ hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Ekmek dilimlerini suda ıslatıp sıkın. Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yuvarlak köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp, üzerine zeytinyağı, toz kırmızıbiber, pulbiber, kekik, tuz ve karabiber ilave edin. Bir fırın torbasına un koyun. Ağzını elinizle kapatın ve torbayı sallayarak her tarafına unun yayılmasını sağlayın. Köfte ve patatesleri torbaya koyup, ağzını torbayla birlikte verilen klipsle sıkıca kapatın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini birkaç yerinden çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirip servis yapın.
Fırından sofralara leziz tatlar
Kağıtta Meyve Tarifi (4 kişilik)
3 adet elma
3 adet armut
Yarım su bardağı vişne
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı toz tarçın
3 çorba kaşığı kuruüzüm
Yarım çay bardağı dörde bölünmüş ceviz içi
2 ince dilim zencefil
2 adet çubuk tarçın
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yağlı pişirme kağıdı
ELMA ve armutları yıkayıp, çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra dilimleyin. Geniş bir kaba alıp, üzerine vişne, pudraşekeri, toz tarçın, kuruüzüm, ceviz, zencefil ve çubuk tarçın ilave edip harmanlayın. Malzemenize uygun büyüklükte yağlı pişirme kağıdı kesip düz bir zemine serin. Hazırladığınız meyveli karışımı ortasına yerleştirin. Kağıdın iki kenarını ortaya doğru, üst üste dikdörtgen şeklinde kapatın. Diğer kenarları da üzerine kapatın. Bir fırın tepsisine katlı kısımları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine hafifçe su serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabaklarına alın. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar