Gıdaları taze saklama yolları
Maydanoz, fesleğen, reyhan gibi taze baharatları, kökten hafif kesip, su dolu bardakta ve üzerini hava geçirmeyecek şekilde naylon filmle kaplayıp buzdolabında daha uzun süre koruyabilirsiniz.
Gıdaları taze saklama yolları
Taze zencefil kökü de dondurularak daha uzun süre taze saklanabilir. Gereğinde donuk şekilde rendelenebilir veya kıyılabilir.
Gıdaları taze saklama yolları
Süt ürünleri
Kesilmiş peynirin kurumasını engellemek için kesilen yüzeyini tereyağı sürerek kaplayabilirsiniz.
Gıdaları taze saklama yolları
Peynir naylon filmle kaplanmamalı. Uzun süre dayanması için yağlı veya mumlu kağıda sarıldıktan sonra plastik poşete konulabilir. Uygun şekilde paketlenen peynir, buzdolabının çok soğuk olmayan bir yerinde saklanmalıdır.
Gıdaları taze saklama yolları
Kuruyemişleri küften koruyun!
Nem ve sıcak, kuruyemiş üzerinde küf mantarı ve zehiri oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden, vakumlu ambalajda ve buzdolabında tutulursa daha uzun süre taze olarak saklanabilir.
Gıdaları taze saklama yolları
İşte size pratik bilgiler…
Süt gibi kolay bozulan gıdaları, sık sık açılan ve bu yüzden oda sıcaklığından daha kolay etkilenen buzdolabı kapağında değil, buzdolabının orta iç raflarında saklayın.
Gıdaları taze saklama yolları
Et ile farklı gıdaları aynı rafta tutmayın, varsa mikrop bulaşmasını kolaylaştırırsınız.
Gıdaları taze saklama yolları
Çiğ ete dokunursanız elinizi yıkamadan diğer gıdalara dokunmayın.
Gıdaları taze saklama yolları
Gıdalara bulaşıp bunama benzeri alzheimer hastalığına neden olabileceğinden, alüminyum esaslı saklama veya pişirme kapları kullanmayın.
Gıdaları taze saklama yolları
Buzdolabınızı tıka pasa doldurmayın. Soğuk hava dolaşımı yetersiz olursa gıdalar eşit şekilde soğutulamaz, sıcak kalan bölgelerdeki gıdalar kolaylıkla bozulabilir.
Gıdaları taze saklama yolları
Meyve, sebze ve etleri küçük parçalar halinde doğrayarak buzdolabına koyarsanız havayla temas eden yüzeyi daha geniş olduğundan daha kolay bozulurlar. Mümkün olduğunca bütün olarak saklayın.