Gözleme tarifleri
GÖZLEME(4 Kişilik)
4 tane yufka
1 su bardağı beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Acı pul biber
- Yufkaları tezgâhınızın üzerine açın.
- Beyaz peynir, pul biber ve maydanozları karıştırın.
- Süt ve sıvı yağla sos yapın.
- Her bir yufkanın içerisine önce sosu sürüp sonra peynirli harcı ekleyerek katlayın.
- Grilliant ile 3. seviyede her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
Gözleme tarifleri
DİLLİ GÖZLEME(6 Kişilik)
6 adet yufka
İçi için: 1 adet dana dili
Yeteri kadar su
1 çay bardağı sirke
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz, tane karabiber
Üzerine: Tereyağı veya sıvıyağ
ÖNCELİKLE dili geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ve 1 çay bardağı sirke ilave edin. Bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, iyice yıkayın. Düdüklü tencereye alın ve üzerini biraz geçecek kadar su, tuz ve tane karabiber ekleyin. Kısık ateşte iki buçuk saat pişirin. Suyunu süzün ve dili buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan dili elinizle didikleyin. İçine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, ceviz ve tuz ilave edip, karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve ortasına hazırladığınız dilli harçtan koyun. Yufkanın dört kenarını üst üste gelecek şekilde kapatın ve dikdörtgen bir yufka elde edin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada veya sac üzerinde önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürün. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Gözleme tarifleri
PEYNİRLİ GÖZLEME(18 Adet)
500 gram un
250 gram lor peyniri
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Bir demet maydanoz
Pulbiber, tuz
Unu derin bir kaba alarak ortasını açın. Tuz ekleyip, yavaş yavaş su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin. Diğer taraftan ince kıyılmış taze soğanı çok az yağ ile soteleyin. Ocağı kapatıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz, pulbiber ve lor peynirini ekleyin. Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, incecik açın. Bir tarafına hazırladığınız içten koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Yağsız, yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafını da kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler