Gurme sofralarını süsleyen lezzet: Kuzu göbeği mantarı
Kuzugöbeği bitkisi bahar aylarında ortaya çıkan Fransız mutfağının vazgeçilmezi fakat Türk insanın çok az bildiği bir bitki türüdür. Kuzu göbeği bitkisinin sayısız faydası var.
Kuzugöbeği (Morchella esculenta), Morchellaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur, özellikle orman yangınlarında sonra sıkça rastlanır. Genelde bahar aylarında ortaya çıkar. Bahar aylarında yağışın olmaması olumsuz yönde etkiler. Gyromitra esculenta gibi zehirli türlerle (sahte kuzu göbeği mantarı) karıştırılma riski olduğundan dikkatli olunmalıdır.
Kuzugöbeği bitkisi bahar aylarında ortaya çıkan Fransız mutfağının vazgeçilmezi fakat Türk insanın çok az bildiği bir bitki türüdür. Kuzu göbeği bitkisinin sayısız faydası var.
Kuzugöbeği (Morchella esculenta), Morchellaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur, özellikle orman yangınlarında sonra sıkça rastlanır. Genelde bahar aylarında ortaya çıkar. Bahar aylarında yağışın olmaması olumsuz yönde etkiler. Gyromitra esculenta gibi zehirli türlerle (sahte kuzu göbeği mantarı) karıştırılma riski olduğundan dikkatli olunmalıdır.
Gurme sofralarını süsleyen lezzet: Kuzu göbeği mantarı
Çeşitli alerjik reaksiyonlara neden olacağından çiğ olarak yenmemelidir. Fransız mutfağının önemli bir öğesi olan kuzu göbeği mantarı ekonomik değeri olan ve pek çok gurme tarafından tercih edilen lezzetli bir türdür.
Kuzu göbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor. Zihnin iyi çalışmasını sağlıyor. Vücudun direncini arttırıyor ve dinç kalmasını sağlıyor.Protein değeri oldukça yüksek bir mantar olan kuzu göbeğinin kansere karşı etkili olduğu biliniyor.