Hepsi kurutulmuş
ETLİ KURU BAMYA(2-3 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı kuru bamya
Yeteri kadar sıcak su
250 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
3 adet domates
5 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu, tuz
Hazırlanışı:
Kuru bamyaları ipleri ile birlikte bir bezin arasına koyun. Hafifçe ovarak dikenlerini temizleyin. Bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçeçek kadar su ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyin ve 5 dakika bekletip süzün. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. İnce doğranmış soğanı ilave edip birkaç dakika kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Daha sonra küp doğranmış domatesleri ilave edin. 5 dakika sote ettikten sonra et suyu ve limon suyunu atın. Bamyaları ipinden sıyırıp tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 30 dakika pişirip ocaktan alın.
Hepsi kurutulmuş
PİRİNÇLİ KURU KABAK(4 Kişilik)
Malzemeler:
300 gr kabak
1 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
10-12 adet kurutulmuş domates
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı:
300 gram kuşbaşı doğranmış kurutulmuş kabağı kaynar suda haşlayın ve iyice süzün. 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve 3 diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 10-12 adet kurutulmuş domatesi ılık suda yıkayıp, doğrayın. Soğanlı karışıma ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Kabakları da ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 1 kahve fincanı pirinç ve 1 çorba kaşığı nar ekşisi ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAY