Jöle ve jelatin
YOĞURTLU JÖLE PASTA(5 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket vişneli jöle
1 dilim konserve ananas
Yarım çay bardağı renkli şekerleme
1 adet muz
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 paket portakallı jöle
Bir buçuk paket pötibör bisküvi
Hazırlanışı:
Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün. Buzdolabına koyup hafifçe soğutun. Çıkarıp üzerine ananas dilimi, renkli şekerleme ve dilimlenmiş muz yerleştirin. Jöleden 1 kepçe daha döküp, buzdolabında iyice donana kadar bekletin. Kalan jöleyi süzme yoğurtla birlikte çırpın ve donmuş meyvelerin üzerine dökün. Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pötibör bisküviyi küçük parçalar halinde kırın ve portakallı jöle ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili portakallı jöleyi süzme yoğurtlu karışımın üzerine boşaltın ve buzdolabına koyup dondurun. Jöleyi kabından kolay çıkarmak için, 1-2 dakika sıcak suyun içinde bekletin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Jöle ve jelatin
KAKAOLU MEYVELİ JÖLE(3 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket portakallı jöle
2 dilim konserve ananas
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
1 çay bardağı çilek
1 adet muz
1 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı:
Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın. Orta büyüklükte bir kalıbın içini ıslattıktan sonra jöleyi içine boşaltın. Üzerine doğranmış ananas, meyve şekerlemesi, çilek ve yuvarlak dilimlenmiş muzu ilave edin. Buzdolabında donması için 1-2 saat bekletin. Ayırdığınız jölenin içine elinizle ufaladığınız kakaolu bisküviyi katıp karıştırın. Harcı donmuş jölenin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına alıp soğutun. Kalıptan kolay çıkması için sıcak suda 2-3 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
Jöle ve jelatin
HİNDİSTANCEVİZLİ JÖLE(5 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket vişneli jöle
5 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
10-12 adet kedidili bisküvi
Hazırlanışı:
Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın. Üzerlerine birer çorba kaşığı hindistancevizi dökün. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin. Diğer taraftan vanilyalı pudinge süt ekleyip, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız pudingi donmuş hindistancevizli jölelerin üzerine pay edin. Kedidili bisküvilerini pudinglerin üzerine yerleştirin. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra kalıptan kolay çıkarmak için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler