Karşı konulmaz lezzet kızartmalar
BULGUR KÖFTELİ SALATA(4 Kişilik)
Malzemeler:
Köfte için: 1 su bardağı ince bulgur
250 gram kıyma, 1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta, 1 adet soğanın suyu
Tuz, pulbiber, kimyon
Kızartmak için: Sıvıyağ
Salata için: 1 adet göbek marul
1 demet roka
Yarım çay bardağı dilimlenmiş biberli zeytin, tuz
10-12 adet kiraz domates
Sos için: 1 çorba kaşığı silme hardal
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarmısak
2 çorba kaşığı balzamik sirke
1 adet limonun suyu, tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Öncelikle köfte için derin bir kapta bulgur, kıyma, yumurta, soğan suyu, un, tuz, pulbiber ve kimyonu karıştırın. Köfte harcından küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük misket köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.Yıkanmış göbek marul ve rokayı, sularının süzülmesi için 10 dakika süzgeçte bekletin. Elinizle iri parçalar halinde koparıp, servis tabağına alın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Dörde bölünmüş kiraz domates ve biberli zeytini üzerine gelişigüzel serpip, tuzunu ayarlayın. Sos için tüm malzemeyi bir kapta iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Karşı konulmaz lezzet kızartmalar
SOSLU MEZGİT DOLMASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet mezgit balığı
1 demet roka
Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
4 dal taze soğanın beyaz kısımları
1 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, Karabiber
Bulamak için: 1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket (10 gram) instant maya
1 su bardağı su, aldığı kadar un
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sos için: 2 dilim tost ekmeğinin içi
2 diş dövülmüş sarmısak
2 çorba kaşığı mayonez
8-10 adet konserve mantar
10-12 dal dereotu
Hazırlanışı:
Balığı ayıkladıktan sonra içindeki kılçığı çıkarın ve kafasını kesin. Yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. Roka ve taze soğanı kıyın. Roka, dövülmüş dolmalık fıstık, soğan, galeta unu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Balıkların içine bu harcı paylaştırın ve kürdanla tutturun. Nişasta, maya ve suyu bir kaba alın. Koyu bir kıvam alana kadar un ilave edip karıştırın. 15 dakika mayalanması için bir kenarda bekletin. Doldurulmuş balıkları bu sosa bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda (önce harlı, sonra orta ateşte) kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına aktarın. Sos için tost ekmeği, sarmısak, mayonez, mantar ve dereotunu blenderden geçirin. Balık dolması ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler