Karşı konulmaz lezzet kızartmalar
BULGUR KÖFTELİ SALATA(4 Kişilik)
Malzemeler:
Köfte için: 1 su bardağı ince bulgur
250 gram kıyma, 1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta, 1 adet soğanın suyu
Tuz, pulbiber, kimyon
Kızartmak için: Sıvıyağ
Salata için: 1 adet göbek marul
1 demet roka
Yarım çay bardağı dilimlenmiş biberli zeytin, tuz
10-12 adet kiraz domates
Sos için: 1 çorba kaşığı silme hardal
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarmısak
2 çorba kaşığı balzamik sirke
1 adet limonun suyu, tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Öncelikle köfte için derin bir kapta bulgur, kıyma, yumurta, soğan suyu, un, tuz, pulbiber ve kimyonu karıştırın. Köfte harcından küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük misket köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.Yıkanmış göbek marul ve rokayı, sularının süzülmesi için 10 dakika süzgeçte bekletin. Elinizle iri parçalar halinde koparıp, servis tabağına alın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Dörde bölünmüş kiraz domates ve biberli zeytini üzerine gelişigüzel serpip, tuzunu ayarlayın. Sos için tüm malzemeyi bir kapta iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.