Kuru fasulyeyi hiç daha önce böyle yediniz mi?
Kuru Fasulyeli Börek
5 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılacak)
200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
2 adet yufkA
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kuru Fasulyeli Börek Yapılışı
BİR GECE öncesinden ıslatılan kuru fasulyeleri haşlayıp suyunu süzdürelim. Kuru fasulyeleri bir tabağa aktarıp üzerine peyniri katalım. Tuzunu ayarlayıp karıştıralım. 1 Üzerine maydanozu ince kıyalım. Tekrar karıştıralım. Yufkaları sigara böreği keser gibi, bir yufkadan 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. 2 Geniş kenarlarına iç koyup yan kenarlarını hafifçe içe doğru döndürelim. 3 Yufkayı rulo yaparak saralım. Kızdırılmış sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alalım. Servis yapalım.
Kuru fasulyeyi hiç daha önce böyle yediniz mi?
Sucuklu Kurufasulye
6 Kişilik
Malzemeler
1/2 kangal ev yapımı sucuk
3 su bardağı kurufasulye
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Sucuklu Kurufasulye Yapılışı
KURUFASULYEYİ bir gece bol suda dinlendirin. Ertesi gün fasulyeyi süzün. Soğanı küp doğrayıp, sıvıyağda çok hafif soteleyin. Kurufasulyeyi tencereye alın. Salça, tuz ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte, fasulye yumuşayana dek pişirin. Dilimlenmiş sucuğu ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Sucuklu kurufasulyeyi şehriye pilavı ile servis yapabilirsiniz
TARİF DETAYKuru fasulyeyi hiç daha önce böyle yediniz mi?
Pulbiberli Pastırmalı Kurufasulye
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kurufasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Tuz
4 su bardağı soğuk su
100 gr pastırma
1’er tatlı kaşığı isot ve kırmızı pulbiber
Pulbiberli Pastırmalı Kurufasulye Yapılışı
Kurufasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. 1 çorba kaşığı tereyağında kıyılmış soğan, biber ve salçaları kavurun. İçine kurufasulye ve suyu katıp, 5 dakika pişirin. 1 kaşık tereyağında sotelediğiniz pastırmaları katın ve 15 dakika pişirmeye devam edin. İsot, kırmızı pulbiber ve tuz ekleyip, kurufasulyeyi güveç kabına alın. Isıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin.
TARİF DETAYKuru fasulyeyi hiç daha önce böyle yediniz mi?
Yumurtalı Kuru Fasulye Piyazı
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan (mor soğan)
Yarım demet maydanoz
5-6 dal taze fesleğen
1 adet kırmızıbiber
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet marul
10-15 adet zeytin (siyah veya yeşil)
3 adet yumurta (kayısı kıvamında haşlanmış)
1 yemek kaşığı hardal
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Kristal kayatuzu, karabiber, pul biber (ağız tadına göre)
Yumurtalı Kuru Fasulye Piyazı Yapılışı
1. Fasulyeleri bir gece önceden yıkayın ve tencereye koyup, üzerini öretecek miktarda sıcak su ile ıslatın. Ertesi sabah tekrar fasulyelerin üzerini örtecek miktarda su ilave ederek, kısık ateşte pişirin (suyunu iyice çekip, yumuşayana kadar).
2. Ayrı bir kapta yumurtaları kayısı kıvamında haşlayın ve sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
3. Fasulye pişerken tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Soğanı soyup piyazlık şekilde doğrayın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri jülyen şeklinde (kibrit çöpü biçiminde) doğrayın. Maydanoz ve fesleğeni ince doğrayın. Marulu yaprak yaprak ayırın.
4. Pişmiş fasulyeleri geniş bir salata kâsesine koyun. Doğradığınız bütün malzemeleri ve zeytinleri üzerine ilave edin, hepsini birlikte harmanlayın.
5. Ayrı bir kâsede hardal, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve pul biberi karıştırıp sosu hazırlayın ve piyazın üzerine döküp karıştırın.
6. Yumurtaları dilimleyin. Marul yapraklarını servis tabaklarına yerleştirip, içine hazırladığınız piyazı koyun, yumurta dilimlerini üzerine yerleştirip servis edin.
Kuru fasulyeyi hiç daha önce böyle yediniz mi?
Fırında Kurufasulye
8 Kişilik
Malzemeler
4 su bardağı kurufasulye
400 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı salçalık biber
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
Pulbiber
Yeteri kadar su
Tuz
Fırında Kurufasulye Yapılışı
AKŞAMDAN ıslattığınız kurufasulyeleri haşlayıp güvece alın. Diğer taraftan, etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerine küp doğradığınız soğan, domates, kırmızı biber, sivri biber ve ikiye bölünmüş sarmısakları ekleyin. Soğanların rengi dönünce salçayı da ilave edip bir iki çevirin ve etli harcı güvece, fasulyelerin üzerine dökün. Tuz ve kurutulmuş acı biberi ilave edin. Güvecin kapağını kapatın ya da üzerini alüminyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında fasulyeler pişene kadar tutun.
TARİF DETAY