Kuru fasulyeyi hiç daha önce böyle yediniz mi?
Kuru Fasulyeli Börek
5 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılacak)
200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
2 adet yufkA
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kuru Fasulyeli Börek Yapılışı
BİR GECE öncesinden ıslatılan kuru fasulyeleri haşlayıp suyunu süzdürelim. Kuru fasulyeleri bir tabağa aktarıp üzerine peyniri katalım. Tuzunu ayarlayıp karıştıralım. 1 Üzerine maydanozu ince kıyalım. Tekrar karıştıralım. Yufkaları sigara böreği keser gibi, bir yufkadan 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. 2 Geniş kenarlarına iç koyup yan kenarlarını hafifçe içe doğru döndürelim. 3 Yufkayı rulo yaparak saralım. Kızdırılmış sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alalım. Servis yapalım.
Kuru fasulyeyi hiç daha önce böyle yediniz mi?
Fırında Kurufasulye
8 Kişilik
Malzemeler
4 su bardağı kurufasulye
400 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı salçalık biber
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
Pulbiber
Yeteri kadar su
Tuz
Fırında Kurufasulye Yapılışı
AKŞAMDAN ıslattığınız kurufasulyeleri haşlayıp güvece alın. Diğer taraftan, etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerine küp doğradığınız soğan, domates, kırmızı biber, sivri biber ve ikiye bölünmüş sarmısakları ekleyin. Soğanların rengi dönünce salçayı da ilave edip bir iki çevirin ve etli harcı güvece, fasulyelerin üzerine dökün. Tuz ve kurutulmuş acı biberi ilave edin. Güvecin kapağını kapatın ya da üzerini alüminyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında fasulyeler pişene kadar tutun.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler