En leziz meze tarifleri
Ceviz Ezmesi Tarifi (8 kişilik)
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 su bardağı hindistancevizi
TOZŞEKER ve suyu kaynatın. Şerbet kaynarken içine irmiği telle karıştırarak azar azar ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp, içine cevizi ekleyin ve tekrar karıştırın. Kare bir tepsiye veya cam bir kaba hindistancevizinin yarısını serin. Üzerine cevizli karışımı yavaşça yayın. Tekrar kalan hindistancevizini üzerine serpin. Ceviz ezmesi soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Leziz ezme tarifleri
Bulgurlu Ezme Tarifi (6 kişilik)
1 çay bardağı bulgur
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 demet taze soğan
1-2 diş sarmısak
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı acı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
pulbiber
Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, bulgur şişene kadar bekletin. Domates ve sivri biberi çok minik doğrayın. Taze soğanı incecik kıyın. Sarmısağı da iyice ezin. Maydanozu incecik kıyın. Limonun suyunu sıkın. Tüm malzemeyi, acı biber salçasını da ilave ederek karıştırın. Zeytinyağı ekleyin. Tuz ve pulbiber ilavesiyle servis yapın.
Leziz ezme tarifleri
Ezme Karalahana Tarifi (6 kişilik)
2 demet karalahana
5 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı haşlanmış kurufasulye
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım su bardağı mısır unu
6 su bardağı su
KARALAHANALARI yıkayıp ince ince kıyın ve 15-20 dakika haşlayıp süzün. Bir tencereye suyu alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca karalahanaları, 3 çorba kaşığı tereyağını, kurufasulyeyi, pulbiberi ve tuzunu ekleyip orta ateşte 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda yemeğin suyunu bir kepçeyle başka bir kaba aktarın. Ocağı kısık ateşe getirip tahta bir kaşıkla lahanaları ezin. Ayırdığınız suyu yeniden tencereye ekleyin. Mısır ununu azar azar yemeğe ekleyip 15 dakika daha pişirin. Kalan tereyağını kızdırıp yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.
Leziz ezme tarifleri
Fasulye Ezmesi Tarifi (5 kişilik)
250 gram kurufasulye
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Zeytin, mayonez, tuz
Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kabuklarını temizleyin. Tabağa koyun. Bir çatal yardımıyla iyice ezin. Ayrı bir kapta 1 kahve fincanı zeytinyağını, hardalı, toz kırmızıbiberi, tuzu ve sirkeyi karıştırın. Fasulyenin üzerine ekleyerek, iyice karıştırın. Zeytin ve mayonez ile süsleyerek, servis yapın.
Leziz ezme tarifleri
Sultan Ezmesi Tarifi (4 kişilik)
1 adet salatalık, 2 adet domates
Birer tutam taze nane ve maydanoz,
3 adet sivri biber
1 adet küçük soğan, 3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
BÜTÜN sebzeleri önce ayrı ayrı çok küçük parçalar halinde doğrayın. Sonra doğranmış malzemeleri bıçak darbesiyle tekrar ezilmiş bir görünüm alana kadar doğrayın. Salça, limon suyu, tuz ve nar ekşisini hazırlanmış malzemeye ilave edin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Leziz ezme tarifleri
Acılı Ezme (4 kişilik)
3 adet büyük boy soğan
3 adet orta boy salatalık
3 adet büyük boy domates
4 adet sivri biber
Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane
3-4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 çorba kaşığı acı pulbiber
Soğanların kabuklarını soyup bıçakla incecik kıyın. Süzgece koyup yıkayın ve elinizle suyunu sıkıp kenara alın. Salatalıkların kabuklarını soymadan, domatesleri ise kabuklarını soyduktan sonra bıçakla ince kıyın. Her ikisinin de suyunu elinizle sıkarak süzün. Biber, maydanoz, dereotu ve naneyi de ince kıyın. Hazırladığınız tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın. Üzerine kıyılmış sarmısak, salça, pulbiber, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler