En leziz meze tarifleri
Ceviz Ezmesi Tarifi (8 kişilik)
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 su bardağı hindistancevizi
TOZŞEKER ve suyu kaynatın. Şerbet kaynarken içine irmiği telle karıştırarak azar azar ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp, içine cevizi ekleyin ve tekrar karıştırın. Kare bir tepsiye veya cam bir kaba hindistancevizinin yarısını serin. Üzerine cevizli karışımı yavaşça yayın. Tekrar kalan hindistancevizini üzerine serpin. Ceviz ezmesi soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Leziz ezme tarifleri
Acılı Ezme (4 kişilik)
3 adet büyük boy soğan
3 adet orta boy salatalık
3 adet büyük boy domates
4 adet sivri biber
Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane
3-4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 çorba kaşığı acı pulbiber
Soğanların kabuklarını soyup bıçakla incecik kıyın. Süzgece koyup yıkayın ve elinizle suyunu sıkıp kenara alın. Salatalıkların kabuklarını soymadan, domatesleri ise kabuklarını soyduktan sonra bıçakla ince kıyın. Her ikisinin de suyunu elinizle sıkarak süzün. Biber, maydanoz, dereotu ve naneyi de ince kıyın. Hazırladığınız tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın. Üzerine kıyılmış sarmısak, salça, pulbiber, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler