Lezzetli pırasa tarifleri
Yumurtalı Pırasa
Malzemeler
2 adet pırasa, 1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet yumurta
1-2 çorba kaşığı lor veya yağsız beyaz peynir
Karabiber, toz kırmızıbiber
Yumurtalı Pırasa Yapılışı
Pırasaları 1 parmak uzunluğunda doğrayın. Ortadan ikiye kestikten sonra jülyen şeklinde doğrayın. Küp doğranmış kırmızı biberle birlikte tavaya aldığınız zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Yumurtaları bir kaseye kırıp, karabiber ve toz kırmızıbiber ilave edin. Çırptıktan sonra lor veya beyaz peynir katın. Karıştırıp pırasanın üzerine dökün. Birkaç karıştırın ve kısık ateşte 1-2 dakika pişirin.
Lezzetli pırasa tarifleri
Etli Pırasa
Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 kg pırasa
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kabak
Tuz, karabiber
Etli Pırasa Yapılışı
Tereyağını bir tencereye aktarıp, içinde kuzu etini kavurun. Et kavrulunca, taze soğanların yeşil kısımları hariç 1'er cm doğranmış beyaz kısımlarını tencereye ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra küp doğranmış sivri biber ve domatesleri katın. Domatesler suyunu bırakıp çekene dek tencerenin kapağını kapatmadan pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tencereyi ocaktan alın. Diğer tarafta, 1 kg pırasanın beyaz kısımlarını 10-12 cm uzunlukta keserek boylamasına ikiye böldükten sonra büyükçe bir tavaya aktarın. Zeytinyağını da katıp pırasaları fazla alt üst etmeden soteleyin. Sotelenen pırasaları servis tabağına aktarın. Aynı tavada halka doğranmış kabakları soteleyin. Ardından servis tabağındaki pırasaların üzerine kabakları ve sıcak olarak tencerede bekleyen eti ekleyin. Servis yapın.
Lezzetli pırasa tarifleri
Pırasa Kavurması
Malzemeler
500 gram pırasa
Zeytinyağı
Biber salçası
Kimyon, çeşitli baharatlar
Tuz
Pırasa Kavurması Yapılışı
Pırasayı incecik kıyıp, wok'ta çok az zeytinyağı ile biraz kavurun. Üzerine biber salçası ve baharatları ekleyin. Çok az su katıp, 5 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine yumurta kırıp servis yapın.
Aşçının notu: Pırasa kavurmasını, dilerseniz börek içi olarak kullanabilir ya da patates salatasında değerlendirebilirsiniz. Üstelik bu şekilde kavurup dolaba koyduğunuzda birkaç gün saklayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler