Minik lezzet sandıkları
MOULES PROVENCALE(6 Kişilik)
Malzemeler:
40 adet kabuklu midye
1 adet küçük boy soğan
4 adet domates
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
1 dal kereviz sapı
1 çay kaşığı beyazbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kabukları ve içi temizlenmiş midyeleri bir tencereye alın. Rendelenmiş soğan ve domatesi ekleyin. Sarmısak, fesleğen, ince kıyılmış kereviz sapı ve beyazbiber ilave edin. Zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve harlı ateşte 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Minik lezzet sandıkları
KÖRİLİ MİDYE TAVA(2 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet iç midye
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı köri
1 su bardağı soda
1 çay bardağı su
tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kaparili tarator sos:
4 dilim bayat ekmek için Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı kapari
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım limonun suyu
3 diş sarmısak, tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle midye tava için bir kasede un, köri ve tuzu, ayrı bir kapta ise soda ve suyu karıştırın. Midyeleri önce unlu karışıma daha sonra sodalı suya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına koyun. Tarator sos için bayat ekmek içlerini 15 dakika soğuk suda bekletin. Suyunu sıktıktan sonra bir tabağa alın. İçine suyu dökerek karıştırın. Sırasıyla kapari, zeytinyağı, sirke, limon suyu, dövülmüş sarmısak ve tuzu ilave edin. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Körili midye tavayı tarator sosla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar