Nefis yoğurtlu yemekler
Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
1 kase buğday
Yarım kase süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Taze nane yaprakları
Tuz
Yoğurtlu Buğday Çorbası Yapılışı
Bir gün önceden ıslatılan buğdayı haşlayın. Haşlanınca suyundan bir kase kadarını ayırıp soğutun. Süzme yoğurdun hafif ekşi bir tatta olması gerekiyor. Ekşi değilse yoğurdu 2 saat dışarda bekletin. Soğuyan buğday suyuna süzme yoğurdu katıp, çırpın. Tenceredeki kalan buğday suyuyla karıştırın. Tereyağını tavada yakın. Kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirin. Tencereyi ocaktan alıp, tuzunu ayarlayın. Naneyi kıyın. Çorbanın üzerine ekleyip, servis yapın.
Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
1 kase buğday
Yarım kase süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Taze nane yaprakları
Tuz
Yoğurtlu Buğday Çorbası Yapılışı
Bir gün önceden ıslatılan buğdayı haşlayın. Haşlanınca suyundan bir kase kadarını ayırıp soğutun. Süzme yoğurdun hafif ekşi bir tatta olması gerekiyor. Ekşi değilse yoğurdu 2 saat dışarda bekletin. Soğuyan buğday suyuna süzme yoğurdu katıp, çırpın. Tenceredeki kalan buğday suyuyla karıştırın. Tereyağını tavada yakın. Kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirin. Tencereyi ocaktan alıp, tuzunu ayarlayın. Naneyi kıyın. Çorbanın üzerine ekleyip, servis yapın.
Nefis yoğurtlu yemekler
Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış)
2 su bardağı buğday
Yoğurt
Nane
Tuz
Yoğurtlu Soğuk Çorba Yapılışı
Nohut ve buğdayı sulu lapa haline gelene kadar haşlayın. Altını kapattıktan sonra tuzunu ve naneyi ekleyin. Tuz önceden konulursa taneler sertleşirler. Elde ettiğiniz helmelenmiş ılık ve sulu lapa kıvamındaki karışıma azar azar yoğurt ilave ederek, istediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
TARİF DETAY
Nefis yoğurtlu yemekler
Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü, 1 adet yumurta
1 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı tavuk suyu, tuz
Üzeri için: Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı, pulbiber
Tavuklu Yoğurt Çorbası Yapılışı
TAVUK göğsünü bol suda haşlayın. Haşlanmış tavuğu kemiklerinden ayırıp ufak ufak doğrayın. Yumurtayı yoğurda ekleyip çırpın. Un ve tuzu ekleyip iyice karışmalarını sağlayın. Yoğurtlu karışıma tavuk suyundan yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Çorbayı orta hararetli ocakta un kokusu gidene kadar devamlı karıştırarak pişirin. ‹çine doğradığınız tavuk etlerini ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. Tereyağını küçük bir tavada eritip pulbiberi yakın. Servis yapmadan önce yağı çorbanın üzerine gezdirip servis yapın
TARİF DETAYNefis yoğurtlu yemekler
Lebeni (Yoğurt Çorbası) Tarifi
5 Kişilik
Malzemeler
200 gram kuşbaşı et
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
6 su bardağı su
250 gram süzme yoğurt
Üzerine: Zeytinyağı, nane
Lebeni (Yoğurt Çorbası) Yapılışı
Buğday ve nohudu bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra 6 bardak suda et, buğday ve nohudu kısık ateşte 1 saat haşlayın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar karışıma ilave edin. Bu arada dibinin tutmaması için çorbayı sürekli karıştırın. 10 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış zeytinyağı ve nane gezdirip sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAY
Nefis yoğurtlu yemekler
Yarmalı Ve Taze Fasulyeli Yoğurt Çorbası
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
200 gram taze fasulye
Yeteri kadar su
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un, tuz
Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Süslemek için: Nane
Yarmalı Ve Taze Fasulyeli Yoğurt Çorbası Yapılışı
BUĞDAYI ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek, kaynamaya bırakın. Kaynayınca ayıklanmış ve verev doğranmış taze fasulyeyi ekleyip, yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Diğer taraftan bir kasede yoğurdu çırpın. Yumurta ve unu ilave edip, tüm malzeme özleşene kadar çırpmaya devam edin. Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın suyundan 1 kepçe alın ve üzerine katın. Hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin. Kısık ateşte 1 taşım daha kaynadıktan sonra çorbayı ocaktan alın. Üzeri için tereyağında pulbiberi yakıp, çorbaya gezdirin. Tuzunu ayarlayıp, nane ile süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYNefis yoğurtlu yemekler
Etli Yoğurt Çorbası Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
250 gram kuzu eti
Yeteri kadar su
5-6 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er çay kaşığı pulbiber ve nane
Yeteri kadar tuz
Etli Yoğurt Çorbası Yapılışı
KUŞBAŞI doğranmış kuzu etini 5 su bardağı suda yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın. Ayrı bir yerde yoğurt ve unu topaklanmadan çırpın. Etin haşlama suyuna sıcak su ekleyip, 5 su bardağı suya tamamlayın. Suyu yavaş yavaş ve çırparak yoğurtlu karışıma ekleyip, 15 dakika pişirin. Et ve tuz ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Çorbayı servis tabaklarına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber ve naneyi gezdirip servis yapın.
TARİF DETAYNefis yoğurtlu yemekler
Yoğurtlu Soğuk Yaz Çorbası Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı esmer pirinç
Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet büyük boy domates, tuz
Üzerine: 6-7 dal dereotu
Yoğurtlu Soğuk Yaz Çorbası Yapılışı
SUYU bir tencereye alın ve kaynatın. İçine yıkanmış pirinci katın ve yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış nohudu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. Ocağın altını kısın ve yoğurdun içine kaynayan sudan bir kepçe alıp, karıştırın. Daha sonra bu karışımı da yavaşça çorbaya ilave ederken bir taraftan karıştırın. Kısık ateşte tekrar bir taşım daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. İçine çekirdeği çıkarılmış ve küp doğranmış domatesi katın. Tuzunu ayarlayın ve üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
TARİF DETAYNefis yoğurtlu yemekler
Soğanlı Yoğurt Çorbası Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet küçük boy havuç
3 adet sivri biber
7 su bardağı su
300 gram yoğurt
1 adet yumurta
Tuz
Yenibahar
Karabiber
Soğanlı Yoğurt Çorbası Yapılışı
KIYMA ve yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç ile sivri biberi de ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın ve çorbanın suyundan 1 kepçe yoğurda ilave edin. Daha sonra yavaşça yoğurdu çorbaya katarken, bir yandan da karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tuz, yenibahar ve karabiber ekleyip, sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYNefis yoğurtlu yemekler
Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
400 gram yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı su l Tuz
Köfte için: 150 gram yağsız kıyma
1 adet soğan l Tuz, karabiber
Üzeri için: 1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kesmeşeker
Süslemek için: Maydanoz
Köfteli Yoğurt Çorbası Yapılışı
Bir tencerede un ve yumurtayı topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin.
En son yoğurdu katıp bütün malzemeyi karıştırın ve tencereyi ocağın üstüne alın. Yoğurtlu karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Diğer taraftan kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp küçük köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış köfteleri kevgirle alıp, çorbanın içine katın. Üzeri için ince
kıyılmış soğanı sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun ve kesmeşeker ekleyin. Daha sonra kavrulmuş soğanı çorbanın üzerine gezdirin. Tencereyi ocaktan alın ve kaselere boşaltın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYNefis yoğurtlu yemekler
Ispanaklı Yoğurt Çorbası Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
Yarım kg ıspanak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı salça
6 su bardağı etsuyu
Tuz
karabiber
Ispanaklı Yoğurt Çorbası Yapılışı
Ispanağı ve maydanozu bol suyla yıkadıktan sonra incecik kıyın. Bir tencerede etsuyunu kaynatın. Pirinci ilave edin. 5 dakika haşlayın. Doğranmış maydanoz ve ıspanağı ekleyin. 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten sonra biraz soğuması için bekletin. Yoğurdu sıcak etsuyu ile inceltin. Yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak, çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Margarini bir tavada eritin. Salçayı ilave edin. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
TARİF DETAY