Pembe ve leziz
SOMONLU SANDVİÇ(1 Kişilik)
Malzemeler:
2 dilim somon füme
2 dilim cevizli ekmek
1 adet domates
4-5 yaprak roka
2 adet kornişon
1 çorba kaşığı mayonez
Hazırlanışı:
Bir dilim cevizli ekmeğin üzerine önce dilimlenmiş domatesi yerleştirin. Sırasıyla roka yaprakları, dilimlenmiş turşu ve füme somonu koyun. En üste de mayonezi gezdirin. Diğer cevizli ekmeği üzerine kapatın ve servis yapın.
Pembe ve leziz
SOSLU SOMON IZGARA(1 Kişilik)
Malzemeler:
150 gram somon
Sos için:
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet patates
1 çay kaşığı safran
Servis için:
Deniz börülcesi
Hazırlanışı:
Somonu ızgarada önlü arkalı pişirin ve servis tabağına alın. Sos için ince kıyılmış sarmısak ve salçayı sıvıyağda soteleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş patates ile safranı ilave edin. 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Izgara somonu hazırladığınız sos ve haşlanıp ayıklanmış deniz börülcesi ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar