Piknik Zamanı
ÜZÜMLÜ KURABİYE (7 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı siyah kuru üzüm
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı soğuk su
Üzeri için:
Hindistancevizi
Hazırlanışı:
Margarin, kakao, yumurta, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp iyice yoğurun. Üzümü ilave ederek karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada kontrol ederek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene kadar karıştırın. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine atıp, 8-10 dakika bekletin. Şerbetten çıkardığınız kurabiyelerin üzerine hindistancevizi serpip, servis yapın.
Piknik Zamanı
ELMALI TURTA(10 Kişilik)
Malzemeler:
4 su bardağı un
225 gram margarin (1 paket 250 gram)
1 adet yumurta
1-2 çorba kaşığı soğuk su
İçine:
4 adet golden elma
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Hamur için, un, oda sıcaklığında margarin, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamurun 1/3'ünü ayırın. Diğer parçayı merdane ile 20-22 cm çapında, tart kalıbının dibini ve kenarlarını kaplayacak biçimde açın. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Tartın dip kısmını kaplayacak başka bir ısıya dayanıklı kabı hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur pembeleşene dek pişirin. Bu arada elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. İncecik dilimleyin. Elmaları ceviz, tarçın ve tozşekerle karıştırıp, fırından aldığınız hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru merdane ile açın. Tırtıklı hamur kesme bıçağı ile 2 parmak genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri, tartın üzerine kafes görüntüsü verecek biçimde hasır örgüsü gibi yerleştirin. Tartı tekrar fırına verip, 15 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler