Poğaça tarifleri
Galeta Unlu Poğaça
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Galeta unu
İçine:
3 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Galeta Unlu Poğaça Yapılışı
Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının notu: Bu poğaçayı ıspanaklı da yapabilirsiniz.
Galeta Unlu Poğaça
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Galeta unu
İçine:
3 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Galeta Unlu Poğaça Yapılışı
Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının notu: Bu poğaçayı ıspanaklı da yapabilirsiniz.
Poğaça tarifleri
Dereotlu Lokmalık Poğaça
Malzemeler
Hamuru için:
200 gram oda sıcaklığında Teremyağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu
Üç buçuk su bardağı Bizim Mutfak Un
5-6 dal kıyılmış dereotu
İçine:
250 gram rendelenmiş beyaz peynir
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı mısır unu
Dereotlu Lokmalık Poğaça Yapılışı
Poğaçanın hamuru için Teremyağ'ı yoğurma kabına alın. Üzerine yumurta, yumurta akı, yoğurt, sirke ve tuzu ilave edip karıştırın. Kabartma tozu, un ve dereotunu katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak bezeler yapın. 1 adet bezeyi avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın ve ortasına rendelenmiş peynir koyup poğaça şekli verin. Bezeler ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp mısır unu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAYPoğaça tarifleri
Naneli Poğaça
Malzemeler
2 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt,
1 kahve tereyağı
1 kahve sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Naneli Poğaça Yapılışı
1 Yumurtalardan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. Yumurtanın akını ve diğer yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, rendelenmiş peynir, tuz ve naneyi ekleyip karıştırın. Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. 2 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 3 Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında pişirin
TARİF DETAYPoğaça tarifleri
Peynirli Poğaça
Malzemeler
Hamur için:
125 gram oda
sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 adet yumurta
(akı ve sarısı ayrılmış)
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzeme için:
150 gram rendelenmiş beyaz peynir
10 dal maydanoz
Üzeri için:
Çörekotu
Peynirli Poğaça Yapılışı
Hamur için tereyağı veya margarini derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. İç malzeme için peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp, avucunuzun içinde açın. İçine iç harçtan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
TARİF DETAYPoğaça tarifleri
Kayısılı Poğaça
Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket (10 gramlık) instant maya
Yarım kahve fincanı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
İç malzeme için:
500 gram kayısı
1 çorba kaşığı silme tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Üzerine:
Pudraşekeri
Kayısılı Poğaça Yapılışı
Öncelikle hamur için derin bir kaba tereyağı, süt, yumurta, maya, pudraşekeri, mahlep ve unu alın. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde hamur iki misli kabarana kadar bekletin. İç harcı için kayısıyı jülyen şeklinde doğrayın ve tereyağı ile birlikte tavaya alın. Pudraşekerini de ilave edin ve harlı ateşte kayısının rengi dönene kadar iyice çevirin. En son fındık veya cevizi katıp, şöyle bir çevirin ve ocaktan alıp soğuması için kenara koyun. Elinizi una bulayarak mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve yarım ay şekli vererek kapatın. Diğer hamurları da aynı biçimde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve ılınınca üzerine pudraşekeri serpin.
TARİF DETAYPoğaça tarifleri
Patatesli Kaşarlı Poğaça
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
tuz
İç malzeme için:
3 adet patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 dal dereotu
Tuz
karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Anason
Patatesli Kaşarlı Poğaça Yapılışı
1 Poğaçanın iç harcı için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra rendeleyip, kenara alın. Sıvıyağı geniş bir tavaya koyup, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine salça, patates, tuz ve karabiber ekleyip, kavurun. Kaşar peyniri ve kıyılmış dereotu ekleyip ocaktan alın. 2 Hamuru için yumurta, sıvıyağ, tereyağı ve tuzu bir kaba alıp çırpın. Üzerine kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Bir kenarına patatesli harçtan koyun. Diğer kenarı üzerine katlayıp, yarım ay şeklinde kapatın. Açılmasını önlemek için uçlarını parmaklarınızla bastırarak kapatın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin. 3 Yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp poğaçaların üzerine sürün. Anason serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
TARİF DETAY
Poğaça tarifleri
Patatesli Poğaça
Malzemeler
1 adet ekmek hamuru
75 gram oda sıcaklığında tereyağı
75 gram oda sıcaklığında margarin
2-3 çorba kaşığı un
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
100 gram beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Patatesli Poğaça Yapılışı
1 Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un kattıktan sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. 2 İçi için ezilmiş patates, rendelenmiş beyaz peynir, tuz ve karabiberi karıştırın. 3 Buzdolabından çıkardığınız hamurdan parçalar koparın. İçlerine bu karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAYPoğaça tarifleri
Kıymalı Poğaça
Malzemeler
Hamur için:
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
(akı ve sarısı ayrılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
1’er adet sivri biber ve
domates
Yarım demet maydanoz
Tuz,
karabiber
Üzerine:
Çörekotu
Kıymalı Poğaça Yapılışı
Hamur için, eritilmiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın akı, tuz ve tozşekeri derin bir kaba alıp, iyice karıştırın. Kabartma tozu ve kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ilave edip, tüm malzemeyi iyice yoğurun. İçi için kıyma ve kıyılmış soğanı bir tavada kavurun. Kıyılmış biber ve kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domates ekleyip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan almaya yakın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp, soğumaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde açıp, ortasına kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve yuvarlak hale getirin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
TARİF DETAY
Poğaça tarifleri
Keşli Poğaça
Malzemeler
1 çay bardağı rendelenmiş keş
2 adet kırmızı biber
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı mısıryağı
Yarım kahve fincanı sirke
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1’er çay kaşığı mahlep ve tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Kırmızı biber
Keşli Poğaça Yapılışı
Derin bir kaseye keş, 1 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, margarin, mısıryağı, sirke, yumurta akı, mahlep, toşeker, tuz ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve halka doğranmış kırmızı biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
TARİF DETAYPoğaça tarifleri
Kaşar Peynirli Katmer Poğaçası
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket (10 gram) instant maya
1 tutam tozşeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için: Margarin
İçi için: Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine: Susam
Kaşar Peynirli Katmer Poğaçası Yapılışı
Yumurta, süt, sıvıyağ, toz maya, tozşeker ve tuzu derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürerek hamurları üst üste koyun ve tek bir hamur olacak şekilde, yufka büyüklüğünde açın. 16 adet üçgen kesin ve içlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Aşçının notu: Poğaçanın içine kaşar peyniri yerine patates, peynir veya kıyma kullanabilirsiniz.
TARİF DETAY