Pratik makarna tarifleri
Makarna Dolması
Malzemeler
25 adet canneloni makarna
Yeteri kadar su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
200 gram kavurma
250 gram mantar
200 gram kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı 1 çay kaşığı
tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Makarna Dolması Yapılışı
1 makarnayı bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, az tuz ve sıvıyağ ekleyin. Yapışmaması için arada bir karıştırarak pakette belirtilen süre kadar haşlayın. Piştikten sonra süzün ve soğuk sudan geçirin. 2 Kurutulmuş domatesi 1 saat sıcak suda bekletin ve süzüp, dilediğiniz şekilde doğrayın. Kavurmayı 1 çay kaşığı tereyağında ısıtın. İçine zarlarını soyup kıydığınız mantarı ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Kurutulmuş domatesi, kavurmanın içine katın ve şöyle bir çevirdikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Makarnaların içine bu harcı doldurun ve ısıya dayanıklı bir fırın kabının içine yan yana dizin. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve unu ilave edip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ekleyip, fazla koyu olmayan bir sos elde edin ve makarnanın üzerine gezdirin. Parmesan peynirini de serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Aşçının notu: Canneloni, geniş rulo şeklinde bir makarna çeşididir. Büyük marketlerden temin edebilirsiniz.
Pratik makarna tarifleri
Acı Soslu Mantarlı Pane
Malzemeler
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarmısak
200 gram kestane mantarı
2 adet domates
4 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yaprak fesleğen
1 tatlı kaşığı acısos
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 paket penne makarna
1 tatlı kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Acı Soslu Mantarlı Pane Yapılışı
Zeytinyağını tavaya koyup, piyazlık doğranmış soğan ve ezilmiş sarmısağı kavurun. Küçük doğranmış kestane mantarı ve domatesi ekleyip, kaynatın. Acısos, kırmızı pulbiber, zeytin, karabiber, fesleğen ve tuz ilave ederek sos hazırlayın. Orta dirilikte haşlanmış penne makarnaya ilave edip, karıştırarak çukur makarna tabağında parmesan peyniri ile birlikte servis yapın.
Pratik makarna tarifleri
Naneli Domatesli Makarna
Malzemeler
1 paket (tercihen küçük boy) makarna
2 çorba kaşığı nane
1 kutu domates püresi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, tane karabiber
Naneli Domatesli Makarna Yapılışı
Makarnayı dilediğiniz kıvamda haşlayın ve suyunu dökmeden tencerede bekletin. Domates püresini, naneyi, zeytinyağını, tuz ile çekilmiş karabiberi büyükçe ve çukur bir tavaya alıp, orta ateşte pişirin. Daha sonra makarnayı süzüp, kaynar sosun içine atın ve iyice karıştırıp servis yapın.
Pratik makarna tarifleri
Patlıcanda Makarna
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı küçük yüksük makarna
Yeteri kadar su
3 adet orta boy bostan patlıcanı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
250 gram kıyma
3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
2-3 dal fesleğen yaprağı
Tuz, karabiber
Patlıcanda Makarna Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın. İçlerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 5 dakika sonra sivri biber ve salçayı ekleyin. Biber biraz kavrulunca ince kıyılmış domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Birkaç dakika sonra haşlanmış makarnayı ve maydanozu ekleyin. 2-3 dakika pişirip kenara alın. Fırında hafifçe pişirdiğiniz patlıcanların içine makarnalı harcı pay edin. Bir fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Pratik makarna tarifleri
Peynir Soslu Makarna
Malzemeler
1 paket fettuccine
Yeteri kadar su
Tuz
Peynirli sos için:
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
Karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
Süslemek için: 1-2 dal fesleğen
Peynir Soslu Makarna Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sos için tereyağını eritin ve üzerine peyniri ilave edin. Ezerek birkaç dakika pişirin. Üzerine salçaları ve karabiberi ekleyin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Makarnayı servis tabağına alın. Fesleğen yaprakları ile süsleyip, peynir sosla birlikte servis yapın.
Pratik makarna tarifleri
Etli Sebzeli Çin Makarnası
Malzemeler
200 gram nuar et
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kabak, 2 adet yeşil biber
1 adet havuç, 6-7 adet mantar
3-4 diş sarmısak
Birkaç tutam soya filizi
1 çorba kaşığı soya sosu
1 paket Çin makarnası
Etli Sebzeli Çin Makarnası Yapılışı
İnce uzun doğradığınız eti az yağda soteleyin. Sarmısağı ilave edin. Daha sonra jülyen doğranmış sebzeleri ve soya filizini tavada soteleyin. Soya sosunu ilave edin. Makarnayı kaynar tuzlu suda birkaç dakika bekletip süzün. Sebzeli etli karışımı üzerine ekleyip servis yapın.
Pratik makarna tarifleri
Fırında Pazılı Makarna
Malzemeler
Yarım paket makarna
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım bağ pazı yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
100 gram beyaz peynir veya lor
100 gram rendelenmiş kaşar
Fırında Pazılı Makarna Yapılışı
Makarnaları haşlayıp suyunu süzün ve bir kenarda bekletin. Yarım çay bardağı sıvıyağda, küp doğranmış soğanı pembeleştirin. Üzerine doğranmış pazı yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Ayrı bir kapta yumurtaları, 1 su bardağı sütü ve kalan yarım çay bardağı sıvıyağı çırpın. Bu karışımı, önceden haşlayıp soğuttuğunuz makarnalara ilave edin. Ardından ezilmiş beyaz peyniri de ilave edip, karıştırın. Fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpin. Yumurta soslu makarnanın yarısını fırın kabının içine yayın. Üzerine pazılı harcı yayarak dökün. En son olarak kalan makarnayı da üzerine yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip, üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Ilınınca pazılı makarnayı dilimleyip servis yapın.
Pratik makarna tarifleri
Fırında Diyet Makarna
Malzemeler
250 gram kepekli makarna
Bir buçuk su bardağı diyet süt
100 gram diyet kaşar peyniri
4 adet yumurta
1 tutam tuz
Fırında Diyet Makarna Yapılışı
Kepekli makarnaları haşlayın. Sonrasında süzgece koyup suyunu süzdürün. Bir kapta yumurtaları süt ve tuzla çırpın. Kaşar peynirini rendeleyip, yumurtalı süte karıştırın. Bu karışımın yarısını makarnalarla harmanlayın. Makarnayı fırın kabına boşaltın. Ayrılan sütlü karışımı makarnanın en üstüne gezdirin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler