Pratik ve leziz meze tarifleri
Sohbet sofralarının en iyi eşlikçisi mezeler... İşte, en pratik ve en leziz tarifler...
Peynirli Kıtırlar Tarifi(3 kişilik)
24 adet mısır cipsi
2 adet dilimlenmiş küçük acı biber (jalapeno)
2 dal kıyılmış taze soğan
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Mısır cipslerini fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine acı biber, taze soğan yerleştirip, parmesan peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Pratik ve leziz meze tarifleri
Havuçlu Cacık Tarifi
2 adet ince havuç
2 adet salatalık
2 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
Nane, zeytinyağı, tuz
Bildiğiniz cacık bu kez içine havuç eklenerek yapılır. Tek fark, su ilave edilmemesidir. Havuç ve salatalığı irice rendeleyin. Sarmısakları ince kıyın ve havuca ilave edin. Zeytinyağı ve tuz ekleyerek, iyice karıştırın. Üzerine yoğurt koyun. Bir- iki defa daha karıştırdıktan sonra, servis kabına alın ve üzerine bol nane ile birlikte zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Pratik ve leziz meze tarifleri
Babagannuş Tarifi (4 Kişilik)
2 adet bostan patlıcanı
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı tahin
Yeteri kadar tuz
Üzeri için: Zeytinyağı, nar
PATLICANLARI közleyip, kabuklarını temizleyin. Küp doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine kıyılmış sarmısak, süzme yoğurt ve tuzu ilave edip, çırpma teli ile karıştırın. Limon suyu ve tahini ekleyip, patlıcanı fazla ezmeden karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Narla süsleyip servis yapın.
Pratik ve leziz meze tarifleri
Sultan Ezmesi Tarifi (4 Kişilik)
1 adet salatalık, 2 adet domates
Birer tutam taze nane ve maydanoz,
3 adet sivri biber
1 adet küçük soğan, 3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
BÜTÜN sebzeleri önce ayrı ayrı çok küçük parçalar halinde doğrayın. Sonra doğranmış malzemeleri bıçak darbesiyle tekrar ezilmiş bir görünüm alana kadar doğrayın. Salça, limon suyu, tuz ve nar ekşisini hazırlanmış malzemeye ilave edin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Pratik ve leziz meze tarifleri
Haydari Tarifi (4 Kişilik)
Yarım kg süzme yoğurt
Yarım demet roka
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Üzerine: Pulbiber
SÜZME yoğurdu derin bir kasede krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Yıkanmış ve ayıklanmış roka yapraklarını incecik kıyın. İnce kıyılmış sarmısakla birlikte yoğurda ilave edin. Zeytinyağı ve tuzu da katıp, karıştırın. Üzerini pulbiberle süsleyip, soğuk olarak servis yapın
Pratik ve leziz meze tarifleri
Olivye (Rus Salatası) Tarifi (3 Kişilik)
350 gram patates,
120 gram havuç
1 adet haşlanmış yumurta
Yarım su bardağı salatalık turşusu
1 çorba kaşığı kapari çiçeği
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
Harcı için: 1 çorba kaşığı çiğ krema
İki buçuk çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı mayonez
Servis için: 1 yaprak kıvırcık salata
PATATESLERİ soyup suda haşladıktan sonra küp doğrayın. Başka bir tencerede havuç ve yumurtayı haşlayın. Haşladığınız havucun kabuğunu soyarak küp doğrayın. Haşladığınız yumurtanın akını sarısından ayırarak akını küp doğrayın. Patates, havuç, yumurta akı, salatalık turşusu, kapari çiçeği, bezelye, tuz ve karabiberi tencerede iyice harmanlayın. Harcı hazırlamak için kremayı miksere alarak 5 dakika karıştırın. Azar azar labne peyniri ilave ederek 5 dakika karıştırın. Mayonezi de ekledikten sonra çırpın. Karışımı tencereye alarak tüm malzemeyi beraber karıştırın. Streç film ile kaplayarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Servis tabağına kıvırcık salatayı yerleştirin. Üzerine olivyeyi alarak servis yapın
Pratik ve leziz meze tarifleri
Acılı Ezme Tarifi (8 Kişilik)
5 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı çiğ köfte baharı
Yarım çay bardağı koruk ekşisi
2-3 dal maydanoz
Tuz
DOMATESİ rendeleyip, fazla suyunu bırakması için bir süzgece alın. Biberi incecik kıyın. Soğanı rendeleyin. Suyu süzülen domatesleri geniş bir kaba alın. Üzerine biber, soğan, biber salçası, ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, çiğ köfte baharı, koruk ekşisi ve tuz ekleyin. İyice karıştırıp servis tabağına alın. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler