Ramazan ayı doğru beslenmeyle enerjik ve sağlıklı geçirilebilir
Uzun günlere denk gelen Ramazan ayında sahur ile iftar arasındaki sürenin uzun olmasına bağlı olarak hissedilen açlık duygusu bireylerin yediklerinin dozunu kontrol edemeyip büyük porsiyonlar tüketebilmesine yol açıyor. Ayrıca uzun süren bu açlık periyodunda kan şekeri düştüğü için kişilerde tatlı isteği de artıyor. Dolayısıyla bu dönem genellikle kişilerde kilo artışı ile sonuçlanabiliyor. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, bu dönemin doğru beslenme davranışları ile avantaja çevrilebileceğini söylüyor.
Ramazan ayı doğru beslenmeyle enerjik ve sağlıklı geçirilebilir
İftar:
-1 büyük bardak su ve 1 adet hurma
-1 kepçe unsuz/kremasız çorba
-10-15 dakika sonra 1 porsiyon ana yemek (sebze yemekleri/etli sebze yemekleri/kurubaklagil yemekleri/et, balık, tavuk yemekleri)
-3-4 yemek kaşığı yoğurt ya da 1 su bardağı ayran ya da 1 kase cacık
-Salata (1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile)
-1 ince dilim tam buğday ekmeği ya da küçük bir parça pide
-Yemekten sonra 1 fincan yeşil çay
İftardan 2 saat sonra:
-1 porsiyon meyve ve 1 su bardağı tarçınlı sıcak süt
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler