Sahurda yendiğinde tok tutacak lezzetler

Yumurtalı Ekmek Tarifi

3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
Pulbiber, karabiber
1 çay bardağı su
1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ

Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...