Kalorisi düşük tarifler...
LIGHT EKLER
80 Kalori
20 adet
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
3/4 su bardağı az yağlı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
MUHALLEBİ İÇİN:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı toz tatlandırıcı
ÜZERİ İÇİN:
1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
1 çorba kaşığı az yağlı süt
1 çorba kaşığı su
YAPILIŞI
Hamuru için yoğurma kabında un ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta ve sütü çırpın. Bu karışımı kabartma tozu ve tuzla birlikte una ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Muhallebi için bir tencereye süt, pirinç unu, un ve toz tatlandırıcıyı alın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin ve vanilyayı katın. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Soğuyan ekleri kopmayacak şekilde ortadan ikiye kesip, içlerine muhallebiyi pay edin. Üzeri için çikolata, süt ve suyu benmari usulü eritip eklerin üzerine gezdirin.
AŞÇININ NOTU:
Dilerseniz 1 top dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Sonbaharın leziz tarifleri...
KIYMALI KÖZLENMİŞ PATLICAN
6 kişilik
130 Kalori
MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1-2 diş sarmısak
2-3 adet sivri biber
200 gram yağsız kıyma
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra bir parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile patlıcanları yağlayın ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya dizin. Ağzını bir kapakla kapatın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra patlıcanları bir tencereye dizin. Ayrı bir tavada kıyılmış soğan ve sarmısağı 1 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kıyılmış biberi de ilave edin. Kıymayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Salça, tuz, kimyon ve karabiberi kattıktan sonra 3-4 dakika pişirin. Patlıcanların üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın (vaktiniz varsa bu yemeği fırında biraz daha pişirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz).
Sonbaharın leziz tarifleri...
BÖRÜLCE SALATASI
4 kişilik
70 Kalori
MALZEMELER
Yarım kg taze börülce
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı sirke
YAPILIŞI
Börülceyi ayıkladıktan sonra düdüklü tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. 10 dakika pişirin ve suyunu süzüp servis tabağına boşaltın. Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, sarmısak ve sirkeyi çırpın. Sosu börülcenin üzerine gezdirin.
AŞÇININ NOTU:
Dilerseniz limon suyu ilave edebilirsiniz.
Sonbaharın leziz tarifleri...
GÜZ ÇORBASI
50 Kalori
8 kişilik
MALZEMELER
1'er adet kabak ve patates
1 adet soğan, 2 adet domates
2-3 diş sarmısak
5-6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yeteri kadar su
Tuz, kimyon, karabiber
YAPILIŞI
Temizlenmiş kabak, patates ve soğanı iri küpler halinde doğrayıp tencereye alın. İçine kabukları soyulup dörde bölünmüş domates, sarmısak, maydanoz, salça, yıkanmış mercimek, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin. Sebzelerin üzerinigeçecek kadar su katın ve yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra tüm malzemeyi blenderden geçirin ve bir taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.
AŞÇININ NOTU:
Blenderden geçirdikten sonra kaynatırken sıcak su ilave edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri