Sütlü yemekler...
Sütü direk içmekten hoşlanmayanlar için sütlü tarifleri sizler için derledik...
SÜT ÇORBASI(3 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet küçük boy havuç
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tuzsuz badem
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip, küp doğranmış havucu hafifçe oteleyin. Bir tencereye süt, su ve havucu ekleyip, pişmeye bırakın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın. Bademleri sıcak suda 4-5 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kavurun. Çorbanın üzerine serpiştirip, servis yapın.
Sütlü yemekler...
SÜTLÜ PATATES(6 Kişilik)
Malzemeler:
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarmısak
3 dal taze biberiye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup yarım cm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütü üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirip servis yapın.
TARİF DETAYSütlü yemekler...
SÜTLÜ MISIRLI TAVUK(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet piliç kalça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
2 adet orta boy domates
1 su bardağı mısır
Bir buçuk su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip, kuşbaşı doğranmış tavukları içine atın. Tavukların rengi dönünceye kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarmısakları üzerine ilave edin. Soğanlar pembeleşince, içine küp doğranmış domatesleri ve mısırı da ekleyip birkaç dakika pişirin. Tavuk suyu, süt, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYSütlü yemekler...
PASTIRMALI KADAYIFLI GÜL BÖREK(8 Adet)
Malzemeler:
150 gram çemensiz pastırma
500 gram kadayıf
250 gram tereyağı
3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
2 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip, ılıtın. Kadayıfı büyük bir tepsiye alın ve üzerine ılıtılmış tereyağı gezdirip, elinizle iyice harmanlayın. Tereyağlı kadayıfı 8 parçaya ayırın. Bir kadayıf parçasını, düz bir tezgahın üzerinde elinizle incelterek yayın. Diğer taraftan iri parçalara ayırdığınız pastırma ile kaşar peynirini karıştırın ve bu karışımdan 3 çorba kaşığı alıp, açtığınız kadayıfın geniş kısmına yayın. Elinizle sıkı sıkı sararak, rulo haline getirin ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Açılmaması için streç filmle sarın. Kalan kadayıf parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Streç filme sardığınız kadayıflı börekleri buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra streç filmden çıkarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üzerine 3-4 çorba kaşığı süt gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYSütlü yemekler...
PUDİNGLE YAZ GÜLLACI
Malzemeler:
Pudingli Krema İçin:
Pakmaya Vanilyalı Puding
2 Su Bardağı Süt (400ml)
1 Paket Pakmaya Krem Şanti
Güllaç için:
Güllaç Yaprakları (400g)
½ Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Gülsuyu
2-3 Yemek kaşığı Ceviz ve Antep Fıstığı Kırığı
Hazırlanışı:
Pakmaya Vanilyalı Puding'i süt ile paketteki tarife uygun olarak pişirip, ılımaya bırakın. Ilınan pudingi Pakmaya Krem Şanti toz hali ile çırparak puding kreması elde edin. Bir tepsiye güllaç yapraklarının yarısını süt ve gülsuyu ile de ıslatarak serin. Üzerine krema karışımını dökün. En üste, kalan yaprakları serip, üzerine tekrar süt ve bol gülsuyu gezdirin. En üste ceviz ve antep fıstığı kırıkları serpiştirip buzdolabına kaldırın. Soğuk servis edin.
TARİF DETAY