Tabaktaki sihirli dokunuşlar
ISPANAKLI KARİDESLİ RİSOTTO(1 Kişilik)
Malzemeler:
5-6 adet karides
1 kahve fincanı risotto pirinci
1 çorba kaşığı ıspanak püresi
3 adet arpacık soğan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı beyaz şarap
2 kahve fincanı balık suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı balzamik şurup
Hazırlanışı:
Karidesleri haşlayın veya tavada soteleyin. İnce doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Pirinç ve ıspanak püresi ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Şarap ilave edip, çekene dek pişirin. Balık suyu ekleyip devamlı karıştırın. Tereyağı ilave edip ocaktan alın. Risottoyu çukur bir tabağın ortasına yerleştirin. Çevresine balzamik şurup gezdirin. Karidesleri yerleştirip servis yapın.
Tabaktaki sihirli dokunuşlar
ÇİLEKLİ MİLFÖY(1 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet milföy hamuru
1 kahve fincanı pasta kreması (krem patisserie)
6 adet çilek
1 çay kaşığı pudraşekeri
Pasta kreması için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Hazırlanışı:
Pasta kreması için, sütü kaynatın. Ayrı bir yerde nişasta, yumurta ve tozşekeri çırpın. Karışımı süzgeçten geçirip süte ekleyin. 3-4 dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağı ilave edip karıştırın. Soğuması için kenara alın. Milföy hamurunu merdane ile incecik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, kare veya yuvarlak olacak şekilde enlemesine 3 parça kesin. Aralarına pasta kreması sürüp, çilek yerleştirin. Pudraşekeri serpip servis yapın.
Tabaktaki sihirli dokunuşlar
KIZARMIŞ TAVUK SEPETİ(1 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş sarmısak
1’er adet havuç, kabak ve soğan
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı sıvıyağ, tuz
Patates püresi için:
1 adet patates
Yarım kahve fincanı tereyağı, tuz
Servis için:
2 çorba kaşığı köri sos
Hazırlanışı:
Karabiber, kıyılmış sarmısak ve tuzu karıştırıp tavuk göğsünün her tarafına sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 20 dakika pişirin. Servis tabağının ortasına çember yerleştirin. Jülyen doğranmış havuç ve kabağı çemberin iç tarafına sıkça dizin. Patates püresi için, patatesi haşlayıp derin bir kaba alın. Tereyağı ekleyip iyice ezin. Tuzunu ayarlayın. Püreyi çemberin ortasına yerleştirin. Kızarmış tavuğu dilimleyip, pürenin üzerine koyun. Soğanı incecik doğrayın. Una batırıp, sıvıyağda kızartın ve tavuğun üzerine yerleştirin. Köri sos ile servis yapın.
Tabaktaki sihirli dokunuşlar
KEÇİ PEYNİRLİ SALATA(1 Kişilik)
Malzemeler:
1 dilim keçi peyniri
Yarım demet roka
2-3 adet Akdeniz yeşilliği
1 çorba kaşığı vinaigrette sos
1 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta
2’şer çorba kaşığı galeta unu ve sıvıyağ
Yarım yeşil elma
3’er adet sarı ve kırmızı kiraz domates
3-4 dal semizotu
6 adet ceviz içi
3 adet minik turp
Sos için:
1’er çorba kaşığı hardal ve nar ekşisi
Hazırlanışı:
Roka ve Akdeniz yeşilliğini yıkayıp kuruladıktan sonra incecik kıyın. Vinaigrette sos ekleyip karıştırın ve servis tabağının ortasına oturttuğunuz çemberin içine bastırarak yerleştirin. Ayrı bir yerde keçi peyniri, un, yumurta ve galeta ununu karıştırıp sıvıyağda kızartın. Çemberdeki yeşilliğin üzerine koyun. İncecik jülyen doğranmış elmayı peynirin üzerine dizin. Domates, semizotu, ceviz ve turpları da yerleştirin. Hardal ve nar ekşisi gezdirip servis yapın
Tabaktaki sihirli dokunuşlar
SAFRAN SOSLU DİL BALIĞI(1 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet dil balığı
1 dilim somon
1 adet yumurtanın akı
2-3 adet bebek ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sos için:
1’er kahve fincanı krema ve su
1 çorba kaşığı ufalanmış balık bulyon
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Servis için:
2-3 dal dereotu
5 çiçek haşlanmış brüksellahanası
Yarımşar sarı ve kırmızı biber
Hazırlanışı:
Ayıklanmış dil balığından iki adet fileto çıkarın. Somon ve yumurta akını blenderden geçirin. Bir adet dil balığı filetosunun içine somonu sürün. Diğer filetonun içine ıspanak yapraklarını yerleştirip rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, krema, su ve balık bulyonu yarı yarıya çekene dek kaynatın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Safran, karabiber ve limon suyu ekleyip ocaktan alın. Blenderden geçirin. Dil balığı kılçığını çember şekline getirip iple bağlayın. Zeytinyağında kızartıp ipi çıkarın. Balığı servis tabağına alın. Çevresine dereotu, brüksellahanası ve biber yerleştirin. Üzerlerine kılçığı oturtun. Sos gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler