Tatlı toz bulutu
PARMAK UN KURABİYESİ(50-60 Adet)
Mazemeler:
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme
pudraşekeri
Yarım kahve fincanı su
Bir tutam tuz
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 adet yumurtanın akı
Üzeri için:
Badem
Pudraşekeri
Hazırlanışı:
Tereyağını yoğurma kabına alın. Pudraşekerini su ile karıştırdıktan sonra üzerine ilave edin. Tuz, kabartma tozu ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak şekli verin. Bademlerin hamura yapışacak yüzüne yumurta akı sürüp, bu şekilde hamurun üzerine yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler