Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Yeşil Zeytinli & Peynirli Dip Sos Tarifi (4 kişilik)
Bir buçuk su bardağı yoğurt
1 kutu Creme Bonjour Yeşil Zeytinli Peynirli Sandviç Sürme
1 paket patates cipsi
Bir kasenin içinde yoğurdu iyice çırpın. içine 5 dakika oda sıcaklığında beklettiğiniz Creme Bonjour Yeşil Zeytinli Peynirli Sandviç Sürme'yi katarak karıştırın. Servis tabağına aldığınız sosu, patates cipsi ile servis yapın.
Aşçının notu: Dip sosu jülyen şeklinde doğradığınız havuç, salatalık, turp ile de servis yapabilirsiniz. Arzuya göre dip sosu, diğer tüm Peynirli Sandviç Sürme çeşitleri ile hazırlayabilirsiniz.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Etimekli Dip Sos Tarifi (4 kişilik)
3 dilim etimek
2 dal dereotu
3 dal maydanoz
Yarım çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
2 diş dövülmüş sarmısak
ETİMEKLERİ bir kaseye ufalayın. Üzerine ince kıydığınız dereotu ve maydanozu ekleyin. Mayonez, yoğurt, ceviz ve sarmısağı ilave edip etimekler yumuşayana kadar karıştırıp servis yapın.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Domatesli Dip Sos Tarifi (6 kişilik)
5 adet domates
6-7 dal maydanoz
2 dilim beyaz peynir
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı silme domates püresi
2 çorba kaşığı konserve mısır
Tuz
DOMATESLERİ iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarmısağı da ilave edip çekin. Daha sonra bir süzgece alıp fazla suyunu süzün. Servis tabağına aktarıp üzerine zeytinyağı, domates püresi, mısır ve tuzu ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Zeytinli Dip Sos Tarifi (4 kişilik)
2 dilim etimek
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
10 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin
2 diş sarmısak
2 dal maydanoz
1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
ETİMEKLERİ elinizle ufalayıp blendere alın. Üzerine süt, yoğurt, mayonez, zeytin, sarmısak, ceviz ve maydanozu ekleyin. Birlikte blenderden geçirin. Servis tabağına alıp ikram edin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar