Yunan Lezzetleri...

MİDYELİ PİLAV(4 Kişilik)

Malzemeler:

150 gram iç midye

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı beyaz şarap

1 dal taze soğan

1 diş sarmısak

2 dal nane

1 dal dereotu

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Pilav için:

200 gram risotto pirinci

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

PİLAV için pirinci tereyağında beyazlaşana dek kavurun. Üzerine su ekleyip, 4 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde iç midyeyi zeytinyağında 4 dakika kavurun. Pirinci ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Şarap ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğan, sarmısak, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 2 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...