Yunan Lezzetleri...
MİDYELİ PİLAV(4 Kişilik)
Malzemeler:
150 gram iç midye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı beyaz şarap
1 dal taze soğan
1 diş sarmısak
2 dal nane
1 dal dereotu
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Pilav için:
200 gram risotto pirinci
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
PİLAV için pirinci tereyağında beyazlaşana dek kavurun. Üzerine su ekleyip, 4 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde iç midyeyi zeytinyağında 4 dakika kavurun. Pirinci ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Şarap ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğan, sarmısak, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 2 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yunan Lezzetleri...
MUSAKKA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet kabak
Harç için:
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan
1 diş sarmısak
1 adet çarliston biber
350 gram dana kıyma
2 adet domates (püre halinde)
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
4 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı zeytinyağı
İki buçuk su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
PATATESLERİN kabuklarını soyup, ince uzun dilimleyin. Patlıcan ve kabakların kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Harcı için soğan ve sarmısağı kıyıp, zeytinyağında kavurun. Kıyılmış biber ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, 10 dakika daha kavurun. Domates püresi ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5 dakika kavurun. Beşamel sos için unu zeytinyağında 3 dakika kavurun. Karıştırarak süt ekleyin. Ardından karıştırarak çırpılmış yumurta ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Bir güvecin içine sırasıyla patates, kıymalı harcın üçte biri ve patlıcanı yerleştirin. Patlıcanın üzerine kalan kıymanın yarısını ve kabağı koyun. Kalan kıymayı da en üste yerleştirin. Beşamel sosu üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yunan Lezzetleri...
PANCAR SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet haşlanmış pancar
250 gram yoğurt
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
PANCARI kıyıp geniş bir kaba alın. Üzerine yoğurt, ceviz, dövülmüş sarmısak ve zeytinyağı katıp, karıştırın. Servis tabağına alıp, soğuk olarak servis yapın.
Yunan Lezzetleri...
MİZİTHRO BUREKİ(14 Kişilik)
Malzemeler:
24 adet baklavalık yufka
850 gram lor peyniri
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 çay kaşığı limon suyu
1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı:
ŞERBET için tüm malzemeyi bir kaba alıp kaynatın. Kıvam alınca ocaktan alın. Tarçını içinden çıkarın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde lor peyniri, tarçın, ceviz, yumurta ve tozşekeri karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, eritilmiş tereyağı sürün. Üzerine peynirli karışımın bir kısmını yayıp, rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Fırından alıp, sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbeti çekene dek dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler