Cızz bızzz
Artık güneş kendini iyice hissettiriyor. Günlerin en uzunlarını yaşıyoruz. Okulların
Boş zamanlarımızı bahçelerde, kırlarda geçirmek insana iyi geliyor. Yeşilin serinliği enerjimizi yeniliyor.
.......................................
Yukarıdaki gibi tam teşkilatlı bir tezgahınız yoksa, aynı keyfi daha ufak mangallarla da yaşayabilirsiniz. Misafiriniz çok ise büyükçe ve çok yönlü bir ızgara tercih etmekte fayda var.
Daha az kişi iseniz ve yeriniz kısıtlı ise; katlanabilir ve
........................................
Hatta bir kova büyüklüğünde tasarlanmış modeller hem ergonomik hem sempatik.
Püf noktası:
Misafirleriniz gelmeden 2 saat evvel hazırlıklara başlamalısınız. Mangalı yakmaya onlar geldiğinde başlarsanız gecikme yaşarsınız! Izgaranızı hafif yağlamayı da unutmayın!
BBQ deyince tabiî ki akla ilk önce et çeşitleri geliyor. Fakat renkli sebzeler, mantar, koçan mısır lezzetli et çeşitleri yanında çok keyifli olacaktır.
Et çeşitlerini ızgaradan 2-3 saat önce marine ederek yumuşatmış ve lezzetlendirmiş olmalısınız. Tercihe göre soğan, sarımsak, kekik ve zeytinyağdan oluşan sosta bekletirseniz etiniz pamuk gibi yumuşak ve lezzetli olacaktır. Arzu edenler beyaz şarap da ilave edebilir.
Vaktiniz kısıtlı ise sadece hamburger partisi de o günün konsepti olabilir… Hele
BBQ de sos çeşitliliği de önemlidir. Hazır sosların katkısız olanlarını almaya dikkat edin! Kendi oluşturacağınız soslar daha çok beğeni sağlayacaktır. Bol yeşillikli sarımsaklı yoğurt sos, taze
İnce lavaş hamuru, yumuşak hamburger ekmeği, ince dilimlenmiş baget ekmek gibi daha da genişletilebilecek ekmek çeşitlerini de unutmamak gerekir.
Denemeyi unutmayın!
Izgara deyince aklımıza hep et çeşitleri ve sebze çeşitleri gelir. Hiç ince açılmış pizzayı ızgarada pişirmeyi denediniz mi? Mutlaka deneyin; ve sonrasında eminim pizza BBQ günleri düzenleyeceksiniz…
Şimdi bu kadar BBQ yazdıktan sonra canı ızgara yapmak isteyen fakat bahçesi olmayan veya mangal için uzağa gidemeyenler için önemli bir malzemeden bahsetmek istiyorum. Tıpa tıp mangalda pişmiş gibi ama tava! Hecha
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri