Yeşil güzellik kabağın sağlığa faydaları...

Kabak, düşük kalorili, bol lifli ve su içeriği yüksek bir sebzedir.
? A ve C vitaminleri, magnezyum, potasyum, bakır ve fosfat yönünden zengindir.
? Kabak birçok kanser türüneyakalanma riskini azaltır.
? Yüksek tansiyona karşı etkilidir.
? İdrar söktürür.
? Böbrek ve mesane iltihaplarınıtemizler.
? Mide ve bağırsakları yumuşatır
? Kabızlığı önler.
? Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser
100 gram kabakta...
BESİNLER VE KALORİ
Kalori 14
Protein 0.5 gram
Karbonhidrat 3.1 gram
Lif 0.6 gram
Yağ 0.1 gram
MİNERALLER
Fosfor 25 mgr
Kalsiyum 25 mgr
Demir 0.4 mgr
Potasyum 141 mgr
Sodyum 1 mgr
VİTAMİNLER
A vitamini 390 IU
B1 vitamini 0.05 mgr
B2 vitamini 0.08 mgr
B3 vitamini 0.8 mgr
B6 vitamini 0.1 mgr
C vitamini 10 mgr
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Bakmadan Geçmeyin
Kendisi küçük etkisi büyük meyve kirazın 6 yararı!
Rengi, hoş kokusu ve tadı ile yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan kirazın sapından çekirdeğine kadar sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Yüzde 80 oranındaki su içeriğiyle yaz meyveleri arasında önemli bir yere sahip olan kiraz, sıcaklar nedeniyle artan sıvı ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor. Sıcak havalarda çokça tercih edilen bu meyvenin kilo aldırmaması ve sağlığa zarar vermemesi için uygun miktarlarda tüketilmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Bölümünden Dyt. Ceyda Nur Çakın, kirazın sağlık üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.Günün en güzel öğünü kahvaltı!
Kahvaltı deyince hepimizin yüzüne tatlı bir gülümseme yayılır. Sıcacık çayların eşliğinde tazecik ekmekler, çıtır börekler, ille de yumurtalı ve peynirli seçenekler, çeşit çeşit meyveyle yapılan reçeller sofraları şenlendirir. Güne böyle bir şenlikle başlamak herkesin hayali olsa da birçok kişinin de ihmal ettiği bir öğündür. Peki güne kahvaltı ile başlamak önemli midir? Sağlıklı beslenmek için kahvaltıda neler tüketilmelidir?