Gelenekselleşen Komili Zeytin Hasadı Ayvalık’ta Büyük Coşkuyla Gerçekleştirdi
1878 yılından beri süre gelen uzmanlığıyla zeytinyağını eşsiz tadı, kokusu ve kalitesiyle tüketici ile buluşturan Komili'nin bu yıl 25. kez düzenlediği zeytin hasadı, 22-23 Ekim tarihlerinde Ayvalık'ta gerçekleştirildi. Doğanın insanlığa sunmuş olduğu mucize değerdeki zeytinyağının yarattığı kültürle harmanlanan, zeytin ve zeytinyağı bu topraklarda "Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye" gelenekselleşen Komili Zeytin Hasadı'nın açılışını bu yıl usta sanatçılar Erkan Can ve Güven Kıraç gerçekleştirdi. Hasat boyunca Yazar & Şef Ömür Akkor, muhteşem yemeklerin zeytinyağı ile olan bağını anlatarak ve tattırarak misafirlere eşsiz bir deneyim yaşattı.
Zeytinler dalından toplanırken kurulan hasat sofrasına; Ömür Akkor ve konuklar tarafından dövülen, odun ateşinde hazırlanan Balıkesir mutfak kültürünün vazgeçilmezi keşkek damgasını vurdu. Ege'nin yöresel dansları eşliğinde hasat alanını şenlendiren folklor gösterisinin ardından toplanan zeytinler sıkım tesisine götürülüp zeytinyağına dönüştükten sonra şişelendi. Ömür Akkor'un tasarladığı hasat akşam yemeği menüsü, yörenin ünlü şefi Ekrem Yanbolluoğlu ve ekibi tarafından Kuzey Ege'ye ait zeytinyağı ve coğrafyanın kendi ürünleri ile hazırlandı.
Hasat programının ikinci gününde Komili'nin "Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye" çatısı altında yürüttüğü Anıt Ağaç Projesi ile tescillenerek koruma altına alınan 1105 yaşındaki bir anıt ağaca ziyaret gerçekleştirildi. Beslenme & Diyet Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Dilara Koçak; 1105 yaşındaki Koca Delice'nin gölgesinde anıt zeytin ağaçlarının yarattığı değer ve insanlık için önemi ile iyi zeytinyağının beslenmedeki kıymetine değindi.Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri