Gelenekselleşen Komili Zeytin Hasadı Ayvalık’ta Büyük Coşkuyla Gerçekleştirdi

1878 yılından beri süre gelen uzmanlığıyla zeytinyağını eşsiz tadı, kokusu ve kalitesiyle tüketici ile buluşturan Komili'nin bu yıl 25. kez düzenlediği zeytin hasadı, 22-23 Ekim tarihlerinde Ayvalık'ta gerçekleştirildi. Doğanın insanlığa sunmuş olduğu mucize değerdeki zeytinyağının yarattığı kültürle harmanlanan, zeytin ve zeytinyağı bu topraklarda "Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye" gelenekselleşen Komili Zeytin Hasadı'nın açılışını bu yıl usta sanatçılar Erkan Can ve Güven Kıraç gerçekleştirdi. Hasat boyunca Yazar & Şef Ömür Akkor, muhteşem yemeklerin zeytinyağı ile olan bağını anlatarak ve tattırarak misafirlere eşsiz bir deneyim yaşattı.
Zeytinler dalından toplanırken kurulan hasat sofrasına; Ömür Akkor ve konuklar tarafından dövülen, odun ateşinde hazırlanan Balıkesir mutfak kültürünün vazgeçilmezi keşkek damgasını vurdu. Ege'nin yöresel dansları eşliğinde hasat alanını şenlendiren folklor gösterisinin ardından toplanan zeytinler sıkım tesisine götürülüp zeytinyağına dönüştükten sonra şişelendi. Ömür Akkor'un tasarladığı hasat akşam yemeği menüsü, yörenin ünlü şefi Ekrem Yanbolluoğlu ve ekibi tarafından Kuzey Ege'ye ait zeytinyağı ve coğrafyanın kendi ürünleri ile hazırlandı.
Hasat programının ikinci gününde Komili'nin "Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye" çatısı altında yürüttüğü Anıt Ağaç Projesi ile tescillenerek koruma altına alınan 1105 yaşındaki bir anıt ağaca ziyaret gerçekleştirildi. Beslenme & Diyet Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Dilara Koçak; 1105 yaşındaki Koca Delice'nin gölgesinde anıt zeytin ağaçlarının yarattığı değer ve insanlık için önemi ile iyi zeytinyağının beslenmedeki kıymetine değindi.Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
Bakmadan Geçmeyin

Adıyaman Kültür, Sanat ve Gastronomi Turizminin Başkenti Olmaya Aday
“Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi” kapsamında Adıyaman’da buluşan Türkiye’nin dört bir yanından sanatçılar, tarihçiler, yazarlar, turizmciler ve gastronomi şefleri; bölgenin eşsiz lezzetlerini, tarihi ve kültürel mirasını görkemli bir şölenle adım adım keşfetti.
Dünyanın İlk Gezici Mutfak Festivali Omnivore Food Festival, 4 Yıl Aradan Sonra Sahnesinde Yıldızları Ağırladı
, ‘Dünyanın ilk Gezici Mutfak Festivali’ Omnivore Food Festival’in bu yılki son durağı yine İstanbul oldu. Omnivore İstanbul ayağı, 4 yıl aradan sonra 15-16 Ekim’de The Seed İstanbul sahnesinde mutfağın yıldızlarını ağırladı. Türkiye'de ilk kez duyurulan Michelin Guide İstanbul'un 2023 restoranları ödül töreninde 1 Michelin Yıldızı’na layık görülen Şef Maksut Aşkar ve Michelin Rehberi’nde yerini alan Şef Murat Deniz Temel de festivalde eşsiz lezzetlerinden sunumlar gerçekleştirdi.