Yorgunluğa Son!
Değişen hava koşulları, sıcaklıklar, insan metabolizmasında oluşan bazı değişiklikler beraberinde yorgunluğu da getiriyor. Isınan havalarla birlikte birçok kişide özellikle halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları, uyku isteği gibi ortak şikayetler görülüyor Kaliteli ve enerjik yaşamak için doğru beslenme ile yorgunluğa çözüm bulunabilir.
Çay ve kahve sizi kandırmasın!
Çay, kahve, bitki çayları gibi içecekler vücuttan su attığı için suyun yerine tüketilmemelidir. Yemekten 10-15 dakika önce içilen su sindirime katkıda bulunur. Su içmeyi sevmeyenler, içerisine taze nane yaprakları, karanfil, tarçın kabuğu, limon, portakal gibi meyve ve bitkilerle su tüketimi daha rahat yapılabilir.
Protein olmazsa olmazınız. Süt ve süt ürünleri ile badem, yulaf, cevizden elde edilen bitkisel süt, özellikle yoğurt ve kefir diyetin bir parçası olmalı.
Mevsiminde meyve ve sebzeyi günde 4-6 porsiyon tüketin. Lahana, karnabahar, koyu yeşil yapraklı sebzeler yorgunluğa birebir.
Omega 3 zengini kuruyemiş her gün 1 avuç dolusu yeterli.
Soğuk sıkım zeytinyağı ile sade yağ mutfağınızın baş köşesinde olsun.
ÖNEMLİ VİTAMİNLER VE MİNERALLER NERELERDE SAKLI!
B Vitaminleri Yumurta, yoğurt, süt, ciğer, ton balığı, kuzu eti
C Vitamini Biber, kivi, turunçgiller, brokoli
E Vitamini Kuruyemiş, zeytinyağı, brokoli, ıspanak, pazı
Magnezyum. Lifli yeşillikler (brokoli, pazı, ıspanak), kuruyemiş ve tohumlar
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri