Tarif Ara
Tarif Ara
#Hamburger
#Etler
#Sebzeler
#Balık
#Dünya Mutfağı
#Pastalar
#Çorbalar
#Yöresel
#Hamur İşleri
TARİFLER
Öğünler
Malzemeler
Fonksiyonel
Mevsim & Özel Gün
Türk ve Dünya Mutfağı
Özel Beslenme
Pişirme Yöntemleri
Kahvaltı & Brunch
Akşam Yemeği & Ana Yemekler
Atıştırmalık
Salata
Garnitür
Çorba
Ekmek
İçecekler
Tatlılar
Hamur işi
Sandviç
Zeytinyağlılar
Çeşniler ve Soslar
Diğer
;
Süt ve Süt Ürünleri
Meyveler
Sebzeler
Yumurta
Kırmızı Et
Tavuk
Deniz Ürünleri
Aromalı bitkiler ve baharatlar
Şeker ve şuruplar
Bakliyatlar
Kuruyemiş
Nişasta
Un
;
3-Malzemeli
5-Malzemeli
Tek Tencere
Pratik & Hızlı
30 Dakika
Ekonomik
Al & Götür
Ekmek Üstü
Tek tabak
Kase
;
İlkbahar
Yaz
Sonbahar
Kış
Ramazan
Kurban Bayramı
Sevgililer Günü
Anneler Günü
Yılbaşı
Doğum Günü
Partiler
Maç Akşamı
;
Türk
Akdeniz
Meksika
Afrika
Amerika
Uzak Doğu
Avustralya
;
Şekersiz
Glutensiz
Vegan
Vejeteryan
Diyet
Çocuk
;
Ağır ateşte
Kızartma
Buharda
Izgara
Air Fryer
Fermente
Kavurma
Barbekü
Soteleme
Güveçte
Fırında
;
KÜLTÜR
Sofra Akademi
Gastronomi Trendleri
Gastronomi Tarihi
Tarım ve üretim
Faydalı Bilgiler
Pratik Bilgiler
WELL-BEING
Gastrosinema
Röportaj
EKİPMAN & STİL
Ekipman
Mutfak Aksesuarları
Mutfak Dekorasyonu
Mutfak Tasarımları
Sofra Aksesuarları
Sofra Tasarımı
YEME-İÇME
Yurt içi
Yurt dışı
İstanbul
Ankara
İzmir
SOFRA TV
Youtube
Instagram
Kültür
Faydalı Bilgiler
Kışa hazırlık
Kışa hazırlık
#
Kışa hazırlık
#
Haber
#
reçel
#
Haber Etiketleri
#
Dr. Oatker
#
Haber Etiketleri
Sofra’da Bu Ay
Muz ile Işıldayan Tarifler
Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Bakmadan Geçmeyin
Bitki Çaylarına Dikkat!
Hava sıcaklıkları bir düşüp bir yükseliyor. Dolayısıyla bu mevsim geçişlerinde de soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanmak kaçınılmaz oluyor. Birçok kişi de bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak amacıyla bitki çayı tüketimini artırabiliyor. Ancak bitki çaylarının bilinçsiz tüketilmesi durumunda da oldukça zararlı etkileri olabiliyor. Peki bu etkiler neler? Tüm detaylarıyla haberimizde.
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Kalmak için Bunlara Dikkat Edin!
Kurban Bayramı denilince akla ilk gelenlerden biri de birbirinden lezzetli yemeklerle hazırlanmış göz alıcı sofralar oluyor. Ancak bayramı bayram tadında ve sağlıklı geçirmek için bazı beslenme kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde pek çok sağlık sorunuyla karşılaşılabiliyor. Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenmenin püf noktaları tüm detaylarıyla haberimizde.
Kış Mevsiminin Mucizesi Mandalinanın Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?
Turunçgillerin önemli bir üyesi olan bu lezzetli meyvenin soğuk algınlığı riskini azalttığını hemen hepimiz biliyoruz. Diğer faydaları ile mevsiminde yeterli miktarda mandalina yemek çoğu hastalığı önlemede etkili olacaktır.
Bir Kış Klasiği: Kestane
Kış aylarında mutfaklara konuk olan ve daha çok haşlanıp veya közlenerek tüketilen kestane, son dönemde un haline getirilerek de değerlendiriliyor. Yöresel olarak tuzlu yemeklere, yaygın olarak tatlılara lezzet ve şifa katan kestaneyi yakından inceleyelim.