Beslenme Düzeninin Daha Sağlıklı Olması İçin Yapılabilecek 6 Değişiklik

Mayonez yerine humus
Tatları aynı olmasa bile salatalardan sandviçlere farklı tatlara renk katmak için humus başarılı seçeneklerden biri. Humusun içinde yer alan nohut sayesinde ise protein, lif ve vitamin açısından zengin beslenmeniz mümkün.
Beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği
Beyaz undan mümkün olduğunca uzak durmamız gerekiyor. Ancak bunu tamamen hayatınızdan çıkartmak büyük bir boşluk yaratacaksa, yerine çavdar ekmeği koyabilirsiniz. Lif açısından çok daha zengin olması en büyük artılarından.
Et yerine mantar
Kırmızı et, vegan ya da vejetaryen beslenenlerin listesinde yer almıyor. Bu noktada kıymayla, etle yapacağınız yemekleri mantarla deneyerek beslenme rutininizi çeşitlendirebilirsiniz.
Cips yerine çiğ sebzeler
Tıpkı zaman zaman gelen tatlı krizleri gibi cips için de aynı durum söz konusu. Üstelik birkaç taneyle sınırlayabilmek de son derece zor. Bu tarz krizlere yenik düşmemek için fırınlanmış sebzelerden yardım alabilirsiniz.
Kruton yerine kuruyemiş
Özellikle salata ve çorbaların üstünü süslemek için kullanılan kruton, rafine karbonhidrattan oluştuğu için herhangi bir besin değerinden söz etmek pek mümkün değil. Bunun yerine bazı kuruyemişleri tavada biraz ısıtarak kullanabilirsiniz.
Gazlı içecekler yerine kombucha
Fermante çay kombucha, bağırsak dostu bakterileri üreten fermantasyon süreci sayesinde sağlıklı beslenme rutinine eklenmesi gerekenler arasında.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
Bakmadan Geçmeyin

Ramazan için beslenme önerileri
Ramazan ayı, bedenimizin ve ruhumuzun arınmasını sağlayan özel bir dönemi kapsar. Bu dönemde ideal beslenme, öğün sıklığının normal hayata en yakın şekilde uygulanması ile sağlanabilir. Ramazan ayında oruç tutabilenlerin beslenme alışkanlıkları normale göre değişiklik gösterir. Öğün sayısı azalır, üç ana öğün olan günlük beslenme iki öğüne düşerken, özellikle kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketimi artar. Buna karşılık sebze, meyve ve beyaz et tüketimi azalır.