Maydanoz Doğru Şekilde Nasıl Saklanır ?
Maydanozu doğru şekilde saklamak, tazeliğini ve aromasını korumak için önemlidir. İşte bazı yöntemler:
● Kağıt Havlu Yöntemi: Maydanozu yıkayıp iyice kurulayın. Kağıt havluya sarın ve bir poşet veya hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayın. Bu, nemi emerek maydanozun çürümesini engeller.
● Su İçinde Saklama: Maydanozun saplarını bir su bardağına yerleştirin ve üstünü bir poşetle örtün. Bu şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Suya her gün ekleyerek tazeliğini koruyun.
● Dondurma: Maydanozu yıkayıp doğradıktan sonra buz kalıplarına yerleştirip üzerine zeytinyağı veya su ekleyin. Dondurup, kullanmak istediğinizde bir kalıp alıp yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
● Kurutma: Maydanozları yıkayıp kurutun, sonra gölgede veya düşük sıcaklıkta fırında kurutun. Kuru maydanozları bir baharat kavanozunda saklayabilirsiniz.
Bu yöntemlerden birini seçerek maydanozunuzu daha uzun süre taze tutabilirsiniz!
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri