Alabalık Güveç, Mevsim Sebzeleri İle

Alabalık güveç, taze alabalığın özenle hazırlanmış mevsim sebzeleriyle birlikte güveçte pişirilmesiyle sunulan bu özel tarif, hem lezzet hem de görsellik açısından mükemmel bir seçenek sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesleri yarı yarıya haşlayıp ikiye bölün. Patates (kabuklu halde), biber, rezene, arpacık soğan ve ikiye bölünmüş Çanakkale domateslerini barbekü ızgarasının düşük ateş bölümünde közleyin. Biberleri bir kaba alıp, üzerini streç filmle kaplayın. Soğuması için 5 dakika dinlendirip, kabuklarını soyun ve kuşbaşı doğrayın. Domatesleri küp, rezeneyi ince doğrayın.

  • 2

    Tereyağını geniş bir tavaya alıp eritin. Üzerine biberler haricindeki tüm ızgara sebzeleri ekleyin. Karıştırarak 2 dakika soteleyin. Dövülmüş sarımsak ekleyip, 30 saniye pişirin. Su ilave edin ve hafif kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca patates ilave edip 5 dakika pişirin. Bezelye ekleyip, 5 dakika daha pişirin ve tuzunu ayarlayıp ocaktan alın.

  • 3

    Balık için zeytinyağı, kıyılmış kekik ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine balıkları ekleyip harmanlayın. Balıkları marinattan alıp silkeleyin. Barbekü ızgarasının düşük ateş bölümünde her iki tarafını da 3'er dakika pişirin. Izgara sebzeleri güvece yerleştirip, üzerine balıkları koyun. Barbekü ızgarasının düşük ateş bölümünde 5 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...