Börülceli Kuzu Pirzola

Börülceli Kuzu Pirzola

Akşam yemekleriniz için lezzetli ve şık tarifiyle Börülceli Kuzu Pirzola

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuzu pirzolaları tuz ve karabiberle her iki tarafını da iyice ovun. Bir tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Tavaya sarımsakları ilave edin ve hafifçe kahverengileşene kadar soteleyin, ardından sarımsakları tavadan çıkarın. Aynı tavada kuzu pirzolaların her iki tarafı da altın kahverengi olana kadar (her taraf yaklaşık 3-4 dakika) pişirin.
  • 2

    Pirzolaları tavadan alın ve üzerine dilimlenmiş limon ve taze biberiye ekleyerek birkaç dakika dinlendirin. Börülceleri yıkayın ve uçlarını kesin. Büyük bir tencereyi su ile doldurup kaynatın, tuz ekleyin. Börülceleri kaynar suya ekleyin ve 5-6 dakika haşlayın. Börülceler hala hafif çıtır olmalıdır. Haşlanmış börülceleri süzün ve soğuk su dolu kaseye batırıp çıkarın.

  • 3

    Aynı tavaya tereyağını alın ve eritin. Börülceleri tavaya ekleyin, biraz tuz ve karabiber katın. 2 dakika soteleyin. Balzamik sirke ile harmanlayın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine kuzu pirzolalarını koyup ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...